(Exclusiv) Adrian Glugă, fost procuror șef al DIICOT Craiova, este noul președinte al Curții de Apel Craiova

Judecătorul Adrian Glugă, fost șef al Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT, va fi noul președinte al Curții de Apel Craiova. Glugă a dat concurs și a obținut cea mai mare medie în urma examenului pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor la curţile de apel, tribunale, tribunale specializate si judecătorii, organizat în perioada septembrie - decembrie 2021 de Consiulul Suprem al Magistraturii. 

Concurența a fost mare pentru președinția instanței. Alți doi judecători din cadrul CA Craiova au participat la concurs, respectiv Ana-Maria Cristina Cercel și Andrei Cosmin Mitrache, unul dintre cei doi vicepreședinții Curții. Noul președinte își va lua funcția în primire la începutul anului 2022. În prezent, președintele delegat al Curții este Gabriela Ionescu.

Adrian Glugă a obținut o medie finală de 9,01, după cumularea notelor obține la proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere, la care a obținut 9,60 și  cea de la testarea scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane, unde a fost notat cu 8,42. Nu au fost depuse contestații.

Tot anul acesta, Adrian Gluga candidase și pentru obținerea unuia dintre cele cinci posturi disponibile la Secția penală a Inaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Mai multe voci care i-au contestat pretenția din cauza experienței reduse în funcția de judecător, de nici 5 ani.  

Conform luju.ro, Adrian Glugă a lucrat ca procuror începând cu 1998. În 2015 a devenit șef al DIICOT Craiova și și-a depus candidatura pentru funcția de procuror-șef al DIICOT - Structura Centrală, însă fără succes. În 2016, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare a lui Adrian Gluga din funcția de procuror și de numire a acestuia în funcția de judecător la Judecătoria Drobeta Turnu Severin și i s-a recunoscut cu această ocazie gradul profesional de curte de apel. După o jumătatea de an petrecută la Drobeta, Secția pentru judecători a CSM a hotărât transferul judecătorului Gluga la Tribunalul Dolj, începând cu data de 1 ianuarie 2017, de unde a fost delegat imediat la Tribunalul Olt, pe o perioadă de șase luni. După nici o lună, Secția pentru judecători a CSM a decis transferul acestuia la Curtea de Apel Craiova, incepand cu data de 1 aprilie 2017.

E interesant de urmărit dacă noua postură a lui Adrian Glugă va aduce frământare în sânul justiției din Craiova. Și nu numai.

Sursa foto: captură video/gds.ro

Adauga comentariu