(EXCLUSIV) Becheru a cerut Judecătoriei Craiova să se amâne ”orice discuții” privind validarea mandatului Olguței Vasilescu, întrucât se află în pelerinaj și nu se poate prezenta în instanță

Atât Olguța Vasilescu, cât și noii consilierii locali, așteaptă ceremonia de învestire în funcții, însă deocamdată, lucrurile nu au fost lămurite în privința contestației făcute de Petru Becheru privind validarea mandatului său de primar al Craiovei. Acesta din urmă susține că a cerut instanței să se ia în seamă că va fi plecat într-un pelerinaj și nu va putea să-și susțină apărarea.

Am învederat Judecătoriei că sunt în pelerinaj sfânt la diverse biserici din Țara Crișurilor și nu pot să mă prezint în instanță. Deci, pentru respectarea dreptului la apărare, să amâne orice discuții până îmi termin pelerinajul. Constituția îmi dă dreptul la credință, iar puterea judecătorească nu poate interveni. Pe fond, opinia mea este că atunci când ai 2 din 3 voturi împotriva ta, nu te poți numi ales legitim și reprezentativ, deci nu sunt îndeplinite condițiile constituționale pentru validarea mandatului”, a declarat Petru Becheru, pentru Ziarul de Craiova.

”Majoritatea (65%) celor care s-au prezentat la vot au votat împotriva Olguței, deci mandatul acordat de judecătorie nu este legitim”, susține Becheru.

Nici la Consiliul Județean Dolj nu s-au făcut încă învestirile. Și aici există o contestație la hotărârea de invalidare a șase mandate de consilier județeni, printre care și a lui Cristian Negulescu, de la PMP Dolj, care a fost exclus din partid. Șefa filialei județene, Anișoara Stănculescu, nu a dorită să aducă deocamdată lămuriri asupra deciziei de excludere, precizând că, ”cel mai probabil” va fi transmis, joi, un comunicat de presă în acest sens. Negulescu, care, de asemenea, a evitat contactul cu presa, nu vrea să renunțe la mandat.

Curtea de Apel va judeca contestația lui Negulescu pe 2 noiembrie. 

Sursa foto: micapi.ro

 

Adauga comentariu