(EXCLUSIV) Laura Vicol a reprezentat-o pe Olguța Vasilescu, azi, la Tribunalul Dolj. Juristul șef al Primăriei Craiova, Ovidiu Mischianu, a însoțit-o

Olguța Vasilescu și-a luat avocat care să o reprezinte în instanță, pentru a pune punct cât mai repede contestațiilor și solicitărilor craioveanului Petru Becheru din cauza cărora nu a fost învestită ca primar al Craiovei. Deși Laura Vicol, care a anunțat că renunță la haina de avocat, pentru un post de deputat, fiind cea mai proaspătă ”achiziție” a PSD Dolj, a reprezentat-o azi pe Olguța Vasilescu, nu a obținut nicio victorie. Tribunalul a anunțat o nouă amânare, fiindcă Petru Becheru a cerut, astăzi, ca alți magistrați să judece dacă cei din actualul complet sunt compatibili să dea o soluție: ”Dacă ei au votat-o pe Olguța, au interes să soluționeze în favoarea ei”, motivează Becheru.

La ora 16.00, Laura Vicol era prezentă la Tribunalul Dolj, însoțită fiind de Ovidiu Mischianu, directorul Direcției Juridice și de Asistență de Specialitate și Contencios Administrativ din Primăria Craiova. Acesta a stat pe holul instanței, în timpul ședinței, probabil prezența sa fiind de susținere morală pentru Laura Vicol. Prezent a fost și avocatul Florin Iancului, care l-a reprezentat pe Mihail Genoiu, și el intimat în dosar. Becheru a anunțat că întârzie și a cerut instanței să îi ofere un răgaz pentru a ajunge la judecată, pe care l-a primit.  

Avocata Laura Vicol a retras întâmpinarea depusă ieri de jurista Primăriei Craiova, Iulia Defta, însă a susținut conținutul acesteia. Petru Becheru a cerut azi și preschimbarea termenului de judecată din 5 noiembrie, de la Curtea de Apel Craiova, însă judecătorii i-au respins solicitarea. Mâine, la ora 12.00, este un nou termen în procesul Becheru versus Olguța, la Tribunalul Dolj, un adevărat maraton de judecată, în care de aproape o săptămână au loc zilnic înfățișări în instanță. Judecătorii trebuie să soluționeze o nouă cerere de recuzare, cea de ieri fiind respinsă. Magistrații trebuie să soluționeze și cererea de strămutare a dosarului.

Orice justițiabil și-ar da viața pentru niște termene ca acestea, de pe o zi pe alta, la nici 24 de ore distanță unele de altele! Are parte de tratament diferențial, se pare. Sunt oameni care sunt târâți și zece ani prin instanțe, dar pentru Olguța Vasilescu s-a reușit o mobilizare exemplară”, declară Petru Becheru.

Pentru cei care nu cunosc legătura Laurei Vicol cu Doljul, reamintim că aceasta candidează la un post de deputat pe poziția a treia pe lista PSD Dolj. Conform propriei declarații, Laura Vicol a ajuns la Dolj ”datorită doamnei Olguța Vasilescu”. ”Îi mulţumesc doamnei Vasilescu şi echipei PSD Dolj, care mi-au dat vot de încredere”, afirma aceasta în ziua în care social-democrații doljeni depuneau listele la BEJ. De altfel, Radu Preda, fost senator PSD a plecat din partid după ce a fost scos în afara pozițiilor eligibile, acuzând că a fost tras pe dreapta pentru ca ea să intre pe o poziție câștigătoare. Laura Vicol a fost și avocata Alinei Bica. Ea însăși a avut probleme cu legea, fiind acuzată de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri sub semnătură privată. A fost și reținută de procurori pentru de 24 de ore, ulterior fiind achitată definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Laura Vicol este prietenă cu Elena Băsescu, care candidează la un post de deputat pe listele PMP Constanța, lucru care a alimentat unele zvonuri potrivit cărora PSD l-a trimis ”la plimbare” pe Radu Preda, special ca să se infiltreze în PMP.

 

Adauga comentariu