(EXCLUSIV) O craioveancă, desemnată ”Cel mai bun asistent” din Parlamentul European. Bineînțeles, eurodeputatul Claudiu Manda a renunțat la colaborarea cu ea!

Carmen Dinu, consilier acreditat în echipa eurodeputatului Claudiu Manda, nominalizată la începutul anului la ”The Best Assistant Award” 2020 - ”Cel mai bun asistent din Parlamentul European”, a câștigat, marți, premiul acordat de instituția europeană. Dinu a plecat din PE înainte să fie anunțat câștigătorul, pentru că șeful PSD Dolj, Claudiu Manda, a pus punct colaborării lor. Contracandidații lui Carmen Dinu la categoria ”The Best Assistant Award” au fost asistenții unor eurodeputați de Germania, Franța și Austria. Totodată, europarmanetarul craiovean Marian Jean Marinescu a fost desemnat Europarlamentarul Anului 2020 la categoria “Transport și Turism”. 

Carmen Dinu, în vârstă de 55 de ani, a lucrat pentru Parlamentul European mai bine de 10 ani. S-a născut la Craiova, a absolvit Universitatea Politehnică din București și a plecat la Bruxelles în urmă cu aproximativ 15 ani pentru a urma un master în Stiințe juridice europene. A fost asistent la grupul socialiștilor, al europarlamentarului Viorica Dăncilă, apoi a fost asistenta șefului PSD Dolj, europarlamentarul Claudiu Manda.

”Carmen Dinu este inginer chimist, pasionata de științe, literatura și calatorii. După ce a lucrat pentru Parlamentul UE mai bine de 10 ani, relatiile și credibilitatea ei sunt bine cunoscute în grupul ei politic, dar și în întregul Parlament. Cunoștințele și expertiza sa în materie de actualitate sunt de neegalat, iar ea aduce întotdeauna o bogăție puternică de cunoștințe despre dinamica afacerilor externe în Parlamentul European. Carmen este cunoscută mai ales pentru abilitățile sale de rezolvare a problemelor și abilitatea de a face față situațiilor provocatoare neașteptate. Deschisă și dornică să învețe de la ceilalți, ea crede cu tărie că poți învăța lucruri noi de la fiecare persoană pe care o întâlnești. Carmen evoluează într-un mediu multicultural și se bucură în special de dezbateri cu omologii săi străini", s-a arătat în descrierea făcută cu ocazia nominalizării sale la ”The Best Assistant Award”. Criteriile pentru selectarea nominalizaților sunt unele riguroase, în urma analizei activității din Parlament. 

Categoria ”The Best Assistant Award” a fost introdusă pentru prima dată anul acesta, în anii anteriori fiind nominalizați eurodeputații. Organizatorii au decis, însă, că e timpul ca și contribuția personalului din spatele politicilor adoptate la nivel european să fie recunoscută.

Potrivit Gândul.ro, pentru care Carmen Dinu a oferit în februarie 2020 un interviu în exclusivitate, aceasta spunea referitor la activitatea eurodeputatului Claudiu Manda că este intensă, în special în perioada respetivă, ”datorită faptului că eurodeputatul este coordonator al Comisiei CONT-Comisie pentru control bugetar- din Parlamentul European și este necesar să pregătească decizii pentru 56 rapoarte, care vizează Procedura de descărcarea de gestiune pentru anul 2018”. ”În ceea ce priveste România, în această perioadă este de interes adoptarea bugetului european, negocierile pe care România le poartă la nivelul Uniunii Europene privind politica agricolă comună și politica de coeziune”, conform aceleiași surse menționate. Dată fiind activitatea foarte săracă a europarlamentarului Claudiu Manda, se poate spune că fosta sa asitentă a dus, de fapt tot greul, însă deputatul din PE nu a făcut nimic să fructifice munca acesteia. Jurnaliștii români au remarcat că europarlamentarul PSD a avut doar două propuneri de rezoluții în PE, una în decembrie 2019 și cealaltă în luna iunie din acest an, iar din luna iulie el nu ar mai fi dat pe la Biroul din Bruxelles.

Contracandidatii lui Carmen Dinu la categoria ”The Best Assistant Award” au fost Benjamin Feyen, asistent al europarlamentarului Niklas Nienass, Verts/Alianța Liberă Europeană-Germania, Perrine Orosco-Le Fournis, asistent al europarlamentarului Stéphane Bijoux, Renew Europe- Franța și Thomas Thaler, asistent al europarlamentarului Lukas Mandl, PPE, Austria.

În prezent, Carmen Dinu lucrează în cadrul altei instituții europene decât cea care a desemnat-o, săptămâna aceasta, Asistentul Anului. Contactat de Ziarul de Craiova pentru o declarație privind premiul câștigat de fosta sa asistentă din PE și motivele încetării colaborării, Claudiu Manda nu a oferit un punct de vedere până la publicarea acestui material.

România se poate lăuda și cu Marian-Jean Marinescu, coordonatorul grupului PPE în Comisia pentru transport și turism din Parlamentul European, care, de asemenea, a fost desemnat Europarlamentarul Anului 2020 la categoria “Transport și Turism”. Marinescu este singurul eurodeputat român care a câștigat premiul Europarlamentarul Anului în acest an, distincția fiind acordată pentru 12 categorii de politici. De menționat că la categoria Ocupare, Afaceri Sociale și Regiuni, fusese nominalizat și europarlamentarul Renaissance (PLUS) Dragoș Pîslaru, iar eurodeputatul PPE (PNL) Cristian-Silviu Bușoi  era pe lista nominalizaților la categoria Sănătate. 

Adauga comentariu