EXCLUSIV. Ovidiu Flori nu a pierdut de tot Primăria Ișalnița. O conduce dintr-un post înființat în luna în care și-a pierdut mandatul

Fostul primar al comunei Ișalnița, Ovidiu Flori, nu mai are dreptul de a candida la alegerile locale pentru desemnarea primarului, după o sentință definitivă a Tribunalului Dolj, din 12 august 2020. Flori a fost, însă, prevăzător și a luat în calcul o variantă de a rămâne la primărie, încă de când prefectul de Dolj de la vremea respectivă, Dan Narcis Purcărescu, a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar, în 12 decembrie 2019, ca urmare a incompatibilității sale. Noutatea este că, în prezent, Ovidiu Flori este administratorul public al comunei Ișalnița, un ”detaliu” care a reușit să rămână ascuns opiniei publice. De ce și de când ocupă postul, cum l-a obținut - prin concurs sau numire, ce salariu are și care sunt sarcinile sau atribuțiile funcției, l-am întrebat chiar pe el. Asta și pentru că nu există nicio informație publică despre acest post. Totuși, o mențiune am găsit: pe pagina sa personală de Facebook, la prezentare, este menționat ”Administrator Public la Primăria Ișalnița”: ”Era penibil să mai apară scris că sunt primarul de la Ișalnița”, a explicat acesta.

Deși se zvonise că, odată cu încetarea mandatului, ba va pleca la Primăria Craiova, pentru postul de administrator public al orașului, ba la Compania de Apă, ca director, niciunul nu s-a adeverit. A fost, se pare, mai practic să înființeze un post de administrator public al comunei Ișalnița, pentru a rămâne, eventual, în funcție de evoluția lucrurilor, în zona unde se simte cel mai confortabil, la Ișalnița. Conform unui răspuns transmis Ziarului de Craiova, postul a fost înființat în decembrie 2019. Dar Ovidiu Flori lasă de înțeles că a ajuns în funcție după ce a căutat soluții să poată continua proiectele începute în mandatul de primar, și aceasta era cea mai bună. Nu că postul a fost creat ”ca măsură de rezervă” încă de la încetarea mandatului său de primar. În orice caz, de la 1 iulie 2020, acesta a devenit oficial administratorul public al comunei.

”Motivul pentru care am decis să fiu administrator public este că erau foarte multe probleme de rezolvat și niște decizii de luat la nivelul acela. Oamenii (angajații n.r.) din primărie trăgeau de mine, ca să spun așa, pentru că erau niște proiecte pe fonduri europene, în care eu știu exact cum trebuie să ne mișcăm în situația asta, și erau niște blocaje. Am primit și ceva penalități de la AFIR pentru că nu le-am trimis la timp niște lămuriri. Cum spuneam, oamenii de la primărie trăgeau de mine și atunci am zis: eu în ce calitate mai vorbesc? De la minister aveau contactul meu. Când sunam înapoi, nici nu știam cum să mă prezint, că nu mai puteam să spun că sunt primarul de la Ișalnița. Două luni după ce am primit ordinul de încetare a mandatului, eu nu am mai fost la birou. Telefonic, mai țineam legătura, dar atât. Nu e o chestiune pe care, efectiv mi-am dorit-o eu, doar că am avut de ales între a mai implementa niște proiecte - cu ADR, un proiect de 2,5 milioane de euro, care era în așteptare și acesta cu AFIR. Și mi-am zis, până la urmă, cu ce sunt de vină oamenii din comună că nu se implementează proiectele începute de mine sau că rămân suspendate?! De asta am intrat iar în treaba asta”, a declarat, pentru Ziarul de Craiova, Ovidiu Flori. 

Numirea s-a făcut la propunerea viceprimarului care îndeplineste temporar atribuțiile. ”Actul administrativ de numire (dispozitia primarului) a primit in data de 21.07.2020 viza de legalitate a prefectului judetului Dolj, conform, art. 252 alin. 1 lit. c din OUG 57/2019”, se mai arată în răspunsul solicitării redactorului Ziarului de Craiova. Salariul cu care este remunerat lunar este de 7280 lei brut. 

”Am făcut pasul acesta, de a reveni, dar nu puteam să reprezint altfel comuna decât printr-un contract, nu am făcut-o pentru salariu. (...) Vreau ca unele proiecte, pe care eu le-am gândit, să se întâmple, nu vreau ca locuitorii din Ișalnița să aibă de suferit după situația asta deloc plăcută pentru mine”, a reiterat ideea Ovidiu Flori. ”În funcție de cine va câștiga primăria, voi decide dacă voi rămâne în administrația locală, mă voi consulta și cu președintele partidului. Sufletește, sunt legat de Ișalnița și voi rămâne cât voi trăi pe acest pământ”, a mai adăugat acesta.

Fostul primar a mai afirmat că nu înțelege interesul presei pentru persoana sa, implicit interesul Ziarului de Craiova de a afla de ce și cum a ajuns administratorul public al Ișalniței, și că mass-media i-a minimalizat rezultatele profesionale și calitățile umane de când este nașul cuplului Olguța Vasilescu - Claudiu Manda, calitate pe care susține că a îndeplinit-o și o face în continuare cu mândrie. ”A fost o onoare să îndeplinesc misiunea de naș al celui mai frumos cuplu din politică. Mi-am asumat postura de naș, dar se pare că nu mai contează ce reprezintă omul Ovidiu Flori, eu nu mai exist”, s-a arătat deranjat Ovidiu Flori. 

Reamintim că istanţa de judecată a decis definitiv că Flori Ovidiu Aurelian nu mai poate candida la alegerile locale din această toamnă, pentru alegerea primarului. Tribunalul Dolj a respins, miercuri, 12 august, apelul formulat de PSD Dolj împotriva deciziei Judecătoriei Craiova care a admis contestaţia depusă de PNL Dolj şi i-a respins dosarul de candidatură.

Atașăm, mai jos, răspunsul oficial transmis de Ovidiu Flori la întrebările redactorului Ziarului de Craiova privind funcția pe care o îndeplinește în prezent în cadrul Primăriei Ișalnița.

 

Adauga comentariu