EXCLUSIV! Poza care confirmă că Solomon a bătut palma cu PSD și devine vicepreședinte al CJ Dolj!

Antonie Solomon, candidat PER la funcția de primar, clasat pe locul al treilea, a renunțat la mandatul de consilier local, în favoarea celui de consilier județean. Azi după-amiază a și intrat în posesia certificatului doveditor, în cadrul unei întâlniri organizată în acest sens. Deși nici PSD, nici PER nu au făcut declarații oficiale despre înțelegerea care s-a finalizat cu alianța dintre cele două partide pentru o majoritate la Consiliul Județean Dolj, rezultatul negocierilor scurgându-se ”pe surse”, la finalul întâlnirii, noul președinte Cosmin Vasile și cei doi viitori vicepreședinți - Mihail Adrian Neațu-Breciugă și Antonie Solomon - au făcut o poză de grup,  după ce sala s-a golit. În calitatea de ocupanți ai fotoliilor care îi așteaptă. Și s-au felicitat reciproc pentru negocierea reușită. Redactorul Ziarului de Craiova a fost de față și pe fază și l-a întrebat cu subiect și predicat pe Antonie Solomon despre noua sa postură. Însă întrebarea se pare că l-a lăsat mut. Vizibil încurcat - ceea ce nu prea îi stă în fire - Solomon a schițat o grimasă de uimire, și s-a rezumat la a răspunde ”vom vedea”. Și am văzut. De ce nu vrea să recunoască și o ține cu ”declarațiile oficiale” nu știm. Poate are de gând să facă vreo surpriză.

Aproape toți consilierii județeni au fost prezenți, după-amiază, să-și ridice certificatele care atestă că au obținut funcțiile pentru următorii patru ani. A lipsit Anișoara Stănculescu, proaspăt numită la conducerea PMP Dolj, care a transmis că îl va ridica în dimineața zilei de mâine. Aleșii s-au felicitat reciproc pentru mandate și s-au întreținut unii cu alții până la începerea ședinței, care a început cu o întârziere de circa 30 de minute, din motive obiective invocate de președintele Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 17 Dolj, judecătorul laura Udrea. La ceremonie a fost prezent și prefectul de Dolj, care, la final, i-a felicitat, la rându-i, pe aleșii locali.

Vă urez să aveți un mandat cât mai sigur, un mandat care în situația în care ne aflăm la momentul respectiv cred că nu o să fie așa de simplu. Succes în activitatea pe o care s-o aveți de acum înainte”. 

La rândul său, Cosmin Vasile, a apreciat că ”elita administrației” trebuie să țină ștacheta sus: 

Vă felicit pentru mandate, pentru rezultatele pe care le-ați obținut. Știu că s-a văzut că a fost în urma unei munci istovitoare, am văzut cu toții cum a fost campania în condiții speciale. Vă urez succes în activitatea pe care o vom aveam împreună în activitatea CJ dolj. Dacă până acum CJ Dolj a fost considerat o elită a administrației, sper că și de aici înainte să fim un consiliu județean unde se face administrație în primul rând, politică în al doilea rând. Îmi doresc să fim instituția în care proiectele pentru cetățeni, pentru dezvoltarea comunităților sunt susținute de toate forțele, așa cum de nenumărate ori consilieri de la toate partidele au pus umărul pentru atingerea tuturor obiectivelor. Sper într-o conlucrare bună, eficientă și trebuie să știți că sunt un om al dialogului și, oricând este nevoie, sunt deschis pentru orice inițiativă“, a declarat președintele ales al Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

 

Adauga comentariu