EXCLUSIV: Tentativa de OMOR via SCHWEIGHOFER? Fostul Ministru al Pădurilor, Doina Pană, susține că firma austriaca ce a exportat mii de tiruri de lemn romanesc a otrăvit-o cu mercur! NCN a aflat: principalul suspect e fostul sau sef de cabinet!

de Liviu Alexa si Rian Farcasiu

 

Plecarea ministrului Doina Pană din Guvernul României exact la inceputul lui ianuarie 2018 a șocat opinia publică, iar explicatiile de atunci au rămas in coada de pește:

„Oboseală e din orice poziție, într-adevăr, din cea de ministru e la un moment dat cronică. Am cumpănit foarte mult, e o decizie grea pe care am luat-o. Nu mi-a fost simplu, mă gândesc la ea de câteva săptămâni și am considerat că e deciza corectă”, a spus la acea vreme ministrul demisionar la un post de știri.

 

Insa ceva nu era in regula. Doina Pana era un om de baza in Guvernul Romaniei si in PSD. Ce s-o fi intamplat?

Ziariștii au ramas de atunci cu impresia că acest ministru s-a retras datorită presiunilor făcute de PSD sau de alte entități, în sensul că Doina Pană nu ar fi vrut sa ia anumite măsuri dorite.

Ca sa sporeasca parca speculatiile, Doina Pană a lăsat la acea vreme pe surse să transpire informația că este grav bolnavă, că este pe moarte și că acesta este motivul pentru care se retrage.

Nici un ziarist nu a crezut o iotă din spusele Doinei Pană. Insă fostul ministru nu mințea.

 

Detalii exclusive: șeful de cabinet de la acea vreme este suspectul principal!

 

La acea vreme, Doina Pană ascundea un secret incredibil: fusese otrăvită, ca ministru, pentru anumite decizii pe care le-a luat, decizii care au afectat în mod special interesele unuia dintre cei mai mari actori, una dintre cele mai mari companii exportatoare de lemn romanesc, este vorba de firma austriaca Schweighofer.

 
Luni de zile am talonat-o pe Doina Pană să ne spună adevărul despre cele întâmplate. După îndelungi insistențe, Doina Pană ne-a oferit o declaratie incredibilă.

Bănuiala Doinei Pană se îndreaptă către compania Holzindustrie Schweighofer, care ar fi finanțat o operațiune de otrăvire a ei cu mercur, într-o schemă elaborată la care au fost suspectati mai multi oficiali guvernamentali, dar cercul s-a restrans apoi doar la unul, de cea mai mare greutate. Asa ne-au spus sursele noastre extrem de informate.

Sursele noastre indică faptul că în acest moment, la DIICOT București, există un dosar foarte amplu în care există suspiciuni rezonabile potrivit cărora Doina Pană a fost otrăvită cu mercur in cantitati insemnate cu larga complicitate a SEFULUI DE CABINET de atunci al Doinei Pana, cu care avea, datorită naturii funcției, contacte zilnice și constante, respectiva persoană ocupându-se atât de organizarea agendei ministrului, corespondență, cât și de furnizarea de hrană pentru ministru.


Sursele noastre spun că alimente si apa au fost aduse pentru Doina Pană în interiorul clădirii Guvernului, la prânz sau seara, fiind alterate cu mercur în mod deliberat. Cine trebuie sa plateasca pentru aceasta tentativa de omor urmeaza sa ne spuna DIICOT. 

 

În rândurile următoare puteți citi declarația Doinei Pană pentru NCN:

 

„Am pățit cel mai urât lucru care se poate întâmpla! Am pățit de mult, momentul a fost nefericit pentru că a trebuit să ies public în campania electorală.

Sunt convinsă că există destui care vor veni sau auvenit cu ideea că vreu să mă victimizez. Nu, nu vreau să mă victimizez! La ora actuală sunt sănătoasă, luptătoare, vreau să merg în Parlamentul European să fac treabă, dar adevărul trebuie respectat!


În calitate de ministru al pădurilor, atât în primul mandat cât și în al doilea, eu am luat niște măsuri care au deranjat foarte, foarte tare, în sensul terminării tăierilor ilegale de arbori.

Asta a costat sume uriașe pe cei care practicau acest lucru. De exemplu, numai măsura pe care am luat-o în Codul Silvic legată de monopol, a costat firma Schweighofer 150 de milioane de euro pe an. Este sumă vehiculată de ei în momentul în care au scris primului ministru la ora respectivă, Victor Ponta, că dacă eu fac schimbările (pe care oricum le-am făcut) în Codul Silvic, acestea sunt pierderile pe care le vor avea ei!

Am știut că nu mă iubesc, era firesc să nu mă iubească. Am văzut că încercau să mă discrediteze în toate modurile, dar nu m-am așteptat niciodată să meargă atât de departe.

 
Foarte pe scurt, prin luna noiembrie am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, inima era deja foarte afectată, nu zic bolnavă pentru că s-a realizat ulterior că inima nu era bolnavă ci o agresiune externă a determinat manifestările respective, adică aveam modificări pe E.K.G. cu iminență de preinfarct în permanență. Am făcut tratament, m-au văzut mai mulți specialiști, eu mă simțeam tot mai rău. M-a ajutat Bunul Dumnezeu într-un final, pentru că dându-și seama că nu mai au ce analize să-mi facă și ce medicație să-mi schimbe, m-au trimis la toxicologie.


Acolo am făcut analize pentru metale grele. A reieșit o concentrație mare de mercur. Ca dovadă că asta a fost cauza, după ce am făcut tratamentul de eliminare, n-am făcut pe termen lung pentru că e un tratament foarte dur și elimini și ce e bun din tine, nu numai substanța toxică, după ce-a scăzut sub doza de pericol, a început inima să-și revină. La ora actuală, mai bine de un an, e cam un an jumătate de când fac tratament, am continuat cu niște alternative, le fac și acum și va trebui să le fac ani, pentru că cele la nivel de țesuturi durează ani buni până când dispar, dar e foarte important că nu mai mor, în plus, inima chiar și-a revenit complet, chiar nu mai am nici o modificare pe E.K.G.


Eu, în momentul în care mi-am dat demisia din Guvern, nu știam ce am. Mi-am dat demisia în 3 ianuarie și abia în 15 ianuarie am aflat rezultatul analizei respective.

N-am făcut plângere imediat pentru că m-am temut că se aude, că în țara asta se aude tot, și ar fi fost o daună de imagine uriașă pentru România, că un ministru al Guvernului este otrăvit. Am așteptat să plec, e adevărat că n-am putut pleca numai în 29 ianuarie, deși în 3 mi-am dat demisia, pentru că n-a vrut să semneze președintele Iohannis, dar la câteva zile, în 2 sau în 3 februarie, nu îmi mai aduc aminte, am depus plângerea. Am depus-o la poliție, iar pentru că s-a considerat un domeniu de Securitate Națională a preluat-o DIICOT, acum pot să spun pentru că între timp au ieșit public și au confirmat acest lucru. E o anchetă... îmi pare foarte rău că am ieșit public pentru că poate erau șanse mai mari să-i prindă dacă nu ieșeam deloc, dar știți de ce am ieșit? 


A apărut o informație care ducea în derizoriu totul. Adică a apărut o informație de pe ce nu-știu-ce site, de anul trecut, de prin aprilie, un articol în care se spune că eu am fost otrăvită cu mercur, că de fapt nu mi-au descoperit medicii, ci că am mers eu la un preot și el mi-a spus că am mâncat eu undeva cu spatele la un zid și acela a fost momentul în care mi s-a pus... O chestie de doi bani, ducea așa în derizoriu o problemă extrem, extrem de gravă. Pentru că a fost preluată de o televiziune națională, m-am hotărât să intervin și să spun adevărul, iar adevărul ăsta este! Trist, dar ăsta este! Totul se bazează pe medici, pe analize, pe un dosar care a trecut prin IML și este la ora actuală la DIICOT și se bazează pe ceva extrem, extrem de grav, la cât de departe s-a putut ajunge în această țară în momentul în care dăunezi intereselor mafiote”, a declarat Doina Pana pentru NCN.

 

 

Cine sunt austriecii de la SCHWEIGHOFER - criminalii padurilor romanesti

 

Este una dintre cele mai mari firme straine din Romania, cu capital austriac, care se ocupa de taierea si procesarea/exportarea lemnului romanesc in cantitati uriase. 

In 2014, SCHWEIGHOFER a taiat 2,9 milioane de metri cubi de buştean, dar din 2004 si pana azi, potrivit surselor noastre, SCHWEIGHOFER a taiat circa 110 000 de hectare de padure, care inseamna de 6 ori suprafata orasului Cluj-Napoca!

Pe ultimii 15 ani, cifra cumulata de afaceri a firmei SCHWEIGHOFER este de 18,5 miliarde de lei, adica echivalentul a circa 4 MILIARDE DE DOLARI! Cam atata lemn au dat la export austriecii. Lemn romanesc.

 

In mai 2018, sase persoane, printre care patru directori ai fabricilor din Radauti si Sebes ale societatii Schweighofer Holzindustrie, au fost puse sub urmarire penala de DIICOT in dosarul in care se investigheaza infractiuni de deturnare a licitatiilor publice, evaziune fiscala, concurenta neloiala, taiere fara drept de arbori, cu un prejudiciu de 25 de milioane de euro.

 

Potrivit platformei Global Forest Watch, intre 2001 si 2017, Romania a pierdut 317 000 hectare de padure. Pe cale de consecinta, putem aproxima cu decenta ca SCHWEIGHOFER a inghiti cel putin O TREIME din padurile Romaniei.

 

Simptomele otravirii cu mercur

 

Modificări ale dispoziţiei, nervozitate, iritabilitate şi alte modificări emoţionale

- Insomnie,

- Cefalee,

- Spasme musculare,

- Frisoane,

- Senzaţia de moleşeală,

- Atrofie musculară şi

- Nivel scăzut al funcţiilor cognitive.

Insa expunerea pe termen lung duce la probleme la rinichi, insuficienţă respiratorie si deces.

 

Adauga comentariu