EXCLUSIV Un executor judecătoresc a fugit din țară cu milioane de euro și a lăsat în urmă zeci de păgubiți. Mihai Drăgoi, fost procuror, solicita sume imense și promitea în schimb facilitarea achiziției unor imobile scoase la executare

Totul a ieșit la iveală în această dimineață, atunci când angajații Biroului de executor judecătoresc al lui Mihai Drăgoi au mers la serviciu. Au găsit toate birourile devastate și niciun document în sertare. În schimb, și-au găsit contractele de muncă încheiate începând cu data de 18 septembrie 2018, dar și o procură pentru mașina Biroului, procură în care era menționată deplasarea în Grecia. Așa și-au dat seama că șeful lor a dat bir cu fugiții. 

Zvonul a ajuns repede la urechile celor care aveau de recuperat de la Drăgoi sume imense, bani pe care îi plătiseră pentru a cumpăra influență și pentru a li se facilita achiziția de imobile care erau scoase la executare. De ani de zile, Mihai Drăgoi devenise cunoscut în oraș, în rândul celor interesați de cumpărarea unor apartamente sau case la prețuri mici, ca fiind cel care rezolva cu tact aceste situații. Dar și cu foarte mulți bani. Așa s-a ajuns la situația în care primea frecvent sume cuprinse între 25.000 și chiar un million de euro, oferind în schimb promisiunea că plătitorii se vor alege cu o casă la un preț avantajos. 

Doar că, în ultima perioadă, niciuna dintre promisiunile lui Drăgoi nu a devenit realitate. Unul dintre păgubiți povestește că i s-au cerut zeci de mii de euro pentru un mkic apartament.
“Am luat legătura cu executorul Drăgoi în luna februarie. Atunci mi-a promis că mă va ajuta să cumpăr un apartament cu două camere care era scos la executare. Mi-a cerut 29.000 de euro, bani pe care i-am și plătit. De atunci, m-a dus cu vorba: că încă nu a fost scos la licitație, că încă nu sunt gata actele, dar nimic concret. Azi am aflat că ar fi fugit din țară și sunt disperat. Cunosc o mamă cu doi copii care i-a oferit 80.000 de euro și este terminată. Este plin orașul de oameni în situația noastră. ” , a povestit sub anonimat una dintre victimele executorului Mihai Drăgoi.

Zvonurile vorbesc și de sume mai mari, de ordinul unui million de euro pe care Drăgoi l-ar fi primit fără să onoreze angajamentul. Păgubiții care cunosc felul în care funcționa sistemul susțin că datoriile lui Mihai Drăgoi s-ar ridica la aproximativ 6 milioane de euro adunați în ultima perioadă. 

Creditorii de bună-credință s-au adresat instanței și au câștigat procesele împotriva executorului. O decizie a Judecătoriei Craiova de la sfârșitul anului trecut îl obligă pe Drăgoi la plata a 200.000 de euro. 

Mihai Drăgoi a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Filiași, apoi a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. A demisionat din funcția de procuror criminalist la sfârșitul lunii noiembrie 2011 pentru că fusese admis ca executor judecătoresc din vara aceluiași an. Acesta figurează în Tabloul Executorilor Judecătorești cu biroul la Filiași, dar avea și două birouri la Craiova.

 

 

Comentarii

Brain

17.09.2018 23:57

Articol cu mii de vizualizari dar nici un comentariu.
Pacat ca inca mai merg la noi manevre gen Caritas. Acest escroc cu care am avut neplacerea sa interactionez de cateva ori sa nu credeti ca va scapa. Ar trebui actionat in instanta de catre toti pagubitii, nu va putea sa stea ascuns mereu.

Liviu Daneti

18.09.2018 18:34

Mihai, oriunde te-ai afla nu vei avea liniște!
Sper sa te vad in boxa acuzaților!

Știrbi catalin

18.09.2018 22:42

Poza este foarte reușiră! Este exact zâmbetul tau pe care îl afisai când stăteai cu familia mea la masa, cu câteva zile înainte de a pleca!
Îți mulțumesc pentru lecția de viață pe care mi-ai dat-o!
Ferestre-mă Doamne de prieteni, că de dușmani mă feresc eu!
Sper sa te revăd in boza acuzaților!

Miki Mouse

22.09.2018 19:49

E jale!

Miki Mouse

16.12.2018 09:42

La notarul Curea Ionel s-au făcut toate promisiunile de vânzare-cumpărare dintre Drăgoi si păgubiți. Sunt cate 4 sau 5 promisiuni pentru același apartament! Notarul Curea nu a informat cumpărătorii ca sunt mai multe promisiuni pt același apartament si nici ca Drăgoi avea promisiune de vanzare- cumpărare cu S.C. Solar Theta pt aceste apartamente in care devenea proprietar in anul 2031 cu preț de vânzare de pesta 100.000 Euro si el le vindea la 45.000. Vom vedea ce spune instanta despre aceste aspecte legate de notarul Curea!

Adauga comentariu