(EXCLUSIV) Un polițist i-a împrumutat uniforma sa tâlharului care a prădat și sechestrat o femeie după ce a aflat de pe Facebook că are bani. Cum a motivat omul legii

Surpriza din ancheta celor cinci craioveni care au pus la cale o tâlhărie după un scenariu de film o reprezintă tocmai sprijinul pe care l-au primit de la un om al legii.

Povestea a început în urmă cu mai bine de un an, atunci când un infractor cunoscut în oraș, Pasla Marius Cristian, s-a hotărât să câștige bani de pe urma naivității unei femei. A creat un cont fals de Facebook, a abordat o tânără ce locuia și muncea în Italia și a reușit sa obțină de la ea informații despre banii pe care intenționa să îi aducă la întoarcerea în țară. Când a aflat data la care victima urma să se întoarcă acasă, a luat legătura cu un polițist de la Inspectoratul de Poliție Dolj pe care l-a rugat să îi împrumute uniforma.

Planul a fost pus în practică în noaptea de 8 spre 9 noiembrie 2017, atunci când femeia vizată a aterizat pe Aeroportul din Craiova. Aceasta a fost preluată de doi bărbați cu o mașină și au pornit spre oraș. Pe Calea Bucuresti însă, mașina lor a fost oprită de unul dintre tâlhari îmbrăcat în uniforma de polițist. În timp ce pe unul dintre bărbații din mașină l-au scos, l-au urcat într-un alt autoturism și l-au abandonat pe un câmp din localitatea Răcari, femeia și cel de-al doilea bărbat au fost duși cu propria lor mașină pana în dreptul Serelor Ișalnița. Acolo au fost tâlhăriți de câteva mii de euro și telefoanele mobile și apoi abandonați.

Masina lor, un autoturism marca Fiat, a fost incendiată și abandonată pe un câmp din apropiere.

Anchetatorii care au preluat cazul au aflat modul în care tâlharul făcuse rost de uniformă. Polițistul care și-a împrumutat uniforma a declarat că Pașla i-a cerut hainele pentru a le folosi într-o ședință foto.

Omul legii este agent principal în cadrul Serviciului Resurse Umane al IPJ Dolj și are calitatea de martor în dosarul instrumentat de procurorii doljeni. Pentru fapta sa a fost cercetat disciplinar de superiori și s-a ales cu o mustrare scrisă.

Cel căruia i-a dat uniforma a fost identificat și arestat în urmă cu două zile pentru organizarea unui grup infracțional, tâlhărie, lipsire de libertate și distrugere prin incendiere. Ceilalți patru craioveni care l-au ajutat au fost identificați, dar se sustrag cercetărilor.

Adauga comentariu