(EXCLUSIV) UPDATE. Un polițist, fostul vice de la Poiana Mare și fostul candidat PSD la Seaca de Câmp, printre cei reținuți pentru vaccinările ”la chiuvetă”

Update 2: Instanta a dispus masura arestului preventiv pentru 30 de zile și pentru ceilalți cinci reținuți.

UPDATE 1: Ovidiu Florin Mitroi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Judecătoria Calafat: Soluția pe scurt: ”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat cu privire la inculpatul Mitroi Florin Ovidiu. În baza art. 226 C.pr.pen., raportat la art. 202 alin. (1), (2), (3) şi (4) lit. e C.pr.pen. şi art. 223 alin. 2 C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Mitroi Florin Ovidiu pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la fals informatic (11 acte materiale), instigare la fals intelectual (11 acte materiale) şi complicitate la înşelăciune, (11 acte materiale), prev. de art. 47 rap. la art. 325 alin. 1 C.pen., art. 47 rap. la art. 321 alin. 1 Cpen., art. 48 rap. la art. 244 alin. 1 C.pen. toate cu aplicarea art. 35 alin. (1) C.pen. şi, în final, cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen., pe o perioadă de 30 de zile, de la 20.01.2022 până la 18.02.2022, inclusiv. (...) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare/comunicare, potrivit art. 204 C.pr.pen. Pronunţată în camera de consiliu, azi 20.01.2022, ora 15:00”.

*** Știrea inițială

Șeful Postului de Poliție de la Seaca de Câmp, Ovidiu Florin Mitroi, fostul candidat la primăria Seaca de Câmp din partea PSD, Elencu Dan Emanuel, și fostul viceprimar PSD al localității Poiana Mare, Cristian Ologu (foto cover - sursa foto aktual24.ro), președinte de organizație a PSD, aceștia doi din urmă intrând în categoria ”penalilor”, ambii având condamnări la închisoare (cu suspendare), sunt trei dintre cei cinci bărbați reținuți de polițiști în urma perchezițiilor derulate miercuri dimineața în mai multe localități din Dolj, într-un dosar privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune, complicitate la înşelăciune, fals informatic și instigare la fals informatic, în legătură cu vaccinări fictive. Medicul de familie reținut, Dohangie Camelia Cristina, este, de asemenea, consilier local din partea PSD la Seaca de Camp.

În ecuație este și soția lui Elencu Dan, cea care ar fi introdus în sistem numele persoanelor pentru a figura ca vaccinate. Aceasta lucra la Spitalul din Băilești, localitate unde, de asemenea, în dimineața de 19 ianuarie a.c., au avut loc percheziții. 

Să-i luăm pe rând, fostul viceprimar de la Poiana Mare, Cristian Ologu, de la PSD, are cazier, după ce a fost anchetat de procurori pentru contrabanda cu tigari. Poliţiştii din Calafat au descoperit, în martie 2019, în comuna Poiana Mare, o fabrică ilegală de ţigări, ocazie cu care au confiscat peste 100 kg de tutun şi aproape 200.000 de ambalaje de carton, dar şi importante sume de bani. 

Elencu Dan Emanuel Nicușor (foto jos), tot de la PSD, a candidat la funcția de primar al comunei Seaca de Câmp în 2020. Și el are cazier, după ce instanța l-a condamnat, pe 26 martie 2021, la doi ani și trei luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată și instigare la infracțiunea de fals intelectual, în formă continuată. 

Polițistul, Ovidiu Florin Mitroi, este șeful de post de la Seaca de Câmp. Ce au în comun cei trei? Atât Elencu, cât și Ologu au fost cercetați în dosare deschise de Secția 10 Poliție Rurală Poiana Mare, de care aparține postul de la Seaca. Tot prim-procurorul care se ocupă de cazul vaccinărilor fictive a instrumentat și dosarul cu țigaretele de contrabandă al fostului viceprimar de la Poiana mare, Cristian Ologu. 

În sarcina polițistului Mitroi, în speța certificatelor verzi de vaccinare, au fost reținute 11 fapte materiale. Dosarul acestuia a rămas în pronunțare.

În cazul celorlalți suspecți, se pare că dosarul a fost inițiat de DIICOT. 

Surse din cadrul anchetei susțin că cei șase ar putea fi încadrați la grup infracțional, ceea ce înseamnă pedepse mai mari în cazul unei condamnări. În dosar, aceștia sunt suspecți de comiterea infractiunilor de înșelăciune, complicitate la înşelăciune, fals informatic și instigare la fals informatic. Mecanismul de lucru era simplu. Unul dintre cei cinci aduna documentele celor interesați să aibă certificat verde fără însă a se vaccina, iar soția lui Elencu Dan le introducea în sistem. Nicio persoană nu mergea personal să se ”vaccineze”. De subliniat că în acest dosar nu este menționată infracțiunea de dare și luare de mită. Surse ale Ziarului de Craiova spun că beneficiarii certificatelor de vaccinare ar fi persoane din anturajul celor mai sus menționați.

Ziarul de Craiova a solicitat un punct de vedere legat de faptul că printre suspecți se numără și un angajat al IPJ Dolj. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului, conducerea IPJ Dolj a dispus punerea la dispoziție a polițistului pe perioada cercetărilor. 

”La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județeului Dolj nu se tolerează fapte care pot aduce atingere onoarei și probității profesionale”, au mai declarat, pentru Ziarul de Craiova, reprezentanții IPJ Dolj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu