Executorul Mihai Drăgoi a înșelat zeci de craioveni cu peste 8 milioane de lei, apoi a fugit în lumea largă, au stabilit anchetatorii. În realitate, prejudiciul ar putea fi chiar și de trei ori mai mare. Judecătorii au emis mandat de arestare în lipsă

Executorul judecătoresc craiovean este dispărut fără urmă de mai bine de cinci luni.

În toată aceasta perioadă, zeci de persoane s-au prezentat la Parchetul Curții de Apel Craiova pentru a depune plângeri împotriva acestuia. În total, 32 de persoane care au explicat felul în care au fost induși în eroare și înșelați de Mihai Drăgoi. Acesta pretinsese și primise sume cuprinse între câteva mii și câteva zeci de mii de euro, asigurându-i în schimb ca le va facilita achizionarea unei locuinte la preț avantajos.

În capcana lui au căzut procurori, polițiști, oameni de afaceri, prieteni și chiar proprii angajați de la Biroul de executor judecătoresc pe care îl avea atât în Craiova, cât și la Filiași. Prejudiciul total stabilit de anchetatori se ridică la aproape 8,3 milioane de lei. În realitate, prejudiciul ar putea fi mult mai mare, dar nu toate persoanele păgubite de Drăgoi au depus plângere împotriva acestuia.

Procurorul de caz a reușit să obțină un mandat de arestare pentru acesta, în lipsă.

"Amite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. În baza at. 226 alin. 1 C. pr.pen. rap la art. 223 alin. 1 lit. a, alin. 2 C.pr.pen Dispune arestarea preventivă a inculpatului Drăgoi Mihai pentru o durată de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă. În baza art. 230 C.pr.pen dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Drăgoi Mihai", este hotărârea magistraților de la Curtea de Apel Craiova.

În afara de autorități, Drăgoi este cautat și de către cei pe care i-a înșelat.

Totul a ieșit la iveală în dimineața zilei de 17 septembrie 2018, atunci când angajații Biroului de executor judecătoresc al lui Mihai Drăgoi au mers la serviciu. Au găsit toate birourile devastate și niciun document în sertare. În schimb, și-au găsit contractele de muncă încheiate începând cu data de 18 septembrie 2018, dar și o procură pentru mașina Biroului, procură în care era menționată deplasarea în Grecia. Așa și-au dat seama că șeful lor a dat bir cu fugiții.

Vestea a căzut ca un trăznet pentru cei care ii dăduseră lui Drăgoi sume imense, de ordinul zecilor de mii de euro. Zvonurile de la momentul respectiv erau că anumite persoane ii oferisera sume și mai mari, de până la un million de euro, pe care Drăgoi le-ar fi primit fără să onoreze angajamentul. Păgubiții care cunosc felul în care funcționa sistemul susțin că datoriile lui Mihai Drăgoi s-ar ridica la aproximativ 6 milioane de euro adunați în ultima perioadă, în condițiile în care anchetatorii nu au putut demonstra decât un prejudiciu mai mic de 2 milioane de euro.

Comentarii

COSTEL

31.03.2019 19:38

ASA SINT EXECUTORII,TITI BALACI A CONSTRUIT STRADA IN TERENUL DE SPORT AL LICEULUI CFR FARA APROBARI PROIECT AURTORIZATIE ARE UN PALAT CU INTRARE DE 80CM PE LINGA POLICLINICA AMARADIA SI CU O COMPLICITATEA  LA TOTII DIRECTORII INCEPIND DE LA LAVINIA CRAIOVEANU SI OLGUTA SI INCLUSIV ACUM FACE AMENAJARI DUPA CE APROAPE A PRABUSIT UN GARD ISTORIC DE PESTE 100 ANI SI A FARIMAT IMPREJMUIRI ZONA BLOCURI ALEEA BRANCUSIOARE NIMENI NU POATE INTERVENI CA DISPARE TERENUL DE SPORT IN FATA TUPEULUI SI NESIMTIRII

Adauga comentariu