FAKE NEWS LA NIVEL ÎNALT! Consilierii și primarul Craiovei se acuză reciproc de știri false! MIhail Genoiu către Doru Câplea: "Minciuna are mereu picioare scurte!". La rândul lui, consilierul PNL contraatacă

Circul pornește de la o postare făcută de PNL Dolj pe pagina proprie de socializare. Postarea cuprinde declarația unuia dintre consilierii locali ai PNL, Doru Câplea, referitoare la taxele pe apa de ploaie și parcările cu plată din Craiova.

"Taxa pe apa de ploaie şi parcările cu plată reprezintă cadourile otrăvite pe care administraţia locală, condusă de primarul Mihail Genoiu, insistă să le ofere craiovenilor.În ciuda opoziţiei şi soluţiilor oferite de către noi, consilierii locali ai PNL, executivul nu vrut să renunţe sub nicio formă la aceste noi taxe!", scria PNL Dolj în urmă cu câteva ore.


Nu la foarte mult timp de la această postare, Mihail Genoiu, primarul Craiovei, simte nevoia sa contraatace și iese cu declarații pe pagina sa oficială de socializare.


"Sunt unele persoane în spațiul politic craiovean care deși nu au o zi de muncă lucrată în viața lor (fie la stat sau la privat) au ajuns consilieri locali și se trezesc dând sfaturi. Mai nou mă critică pentru faptul ca am aplicat o lege (adica am respectat legea) dar culmea: acel proiect este inițiat de către colegi de-ai lui din PNL, doi dintre ei chiar de la Dolj. Minciuna are mereu picioare scurte!, menționa edilul șef al Craiovei.", scria Mihail Genoiu pe Facebook.


Mai mult decât atât, primarul Craiovei atașează declarației și câteva poze în susținerea celor spuse, poze despre care însă, contactat telefonic, consilierul local Doru Câplea, spune că nu au nicio legătură cu realitatea.


La baza declarațiilor contradictorii stă un fapt, modificarea și completarea unui articol al legii 241/2006 referitoare la serviciul de alimentare cu apă și canalizare. Consilierul și primarul nu se pot înțelege cine și ce a votat.


Și în timp ce primarul Craiovei susține cu poze faptul că taxele pe apă și canalizare, pe care PNL Dolj i le impută lui sunt de fapt inițiativa celor din interiorul partidului liberal, de cealaltă parte, consilierul local își ia apărarea și dezminte cele spune de primar aducând și el la rândul lui probe.


"Domnul primar provoacă știri false cu această postare. În primul rând pentru că folosește poza cu semnăturile noastre pentru susținerea unei modificări pe care noi nu am cerut-o. Parlamentarii PNL au cerut în propunerea legislativă ca apa meteorică să se factureze exclusiv în sarcina autoritatilor publice, nicidecum a cetatenilor. Semnăturile pe care le folosește primarul pentru asta sunt, nu pentru ce publică el, varianta modificată ulterior de Guvernul Dăncilă, care a refuzat propunerea noastră și a susținut ca plata taxei să se facă de către cetățeni. În plus, după modificările aduse propunerii noastre, am ajuns la un consens pentru introducerea alineatului care permite autorităților locale să scuteaască populație de aceste taxe, prin suportarea lor din bugetul local.", a declarat Doru Câplea, consilier PNL.

 

Mihail Genoiu admite că modificare adusă legii îi permite să scutească craiovenii de plata acestor taxe dar că nu are bani prevăzuți pentru asta în 2018 și că ia în considerare în 2019. 


Nici în partea cealaltă lucrurile nu sunt însă tocmai roz. Din pozele publicate de primarul Craiovei se vede clar cum unul dintre consilierii PNL, Buican Cristian semnează de două ori, cu același nume și semnături diferite pentru modificarea și completarea legii 241/2006.


Până ajung însă cei doi la un consens, de la 1 ianuarie 2019 există șanse mari ca craiovenii să plătească apa de ploaie.

 

Adauga comentariu