Fals instructor auto prins cu elev la volan. Amândoi s-au ales cu dosare penale

Descoperirea a fost făcută în urma uneu verificări de rutină a polițiștilor rutieri din Craiova. Aceștia au oprit o mașină ce avea montată pe plafon o casetă inscripționată "Școală" și i-au legitimat atât pe șofer, cât și pe pasagerul din dreapta.

Tânărul de la volan a declarat că este în timpul unui curs de instruire pentru a obține permisul de conducere, doar că așa-zisul instructor de lângă el nu avea dreptul de a desfășura această activitate.

"Pe locul din dreapta față al autoturismului, poliţiştii au legitimat un alt bărbat, din Poiana Mare, posesor de permis de conducere, categoria B, care a declarat că nu posedă atestat de instructor auto. Având în vedere cele constatate, poliţiştii au întocmit în cauză un dosar de cercetare penală", au declarat reprezentanții IPJ Dolj.

Acum, atât elevul, cât și falsul său instructor, s-au ales cu o cercetare penală. Primul pentru că s-a urcat la volan fără a deține permis de conducere, iar al doilea pentru infracțiunea de încredințare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis de conducere, dar și pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

 

Sursa foto: bihoreanul.ro

Adauga comentariu