#fărămilă - Prima roabă, cu moloz, confiscată proprietarului, la Făcăi

Un bărbat a fost amendat cu 1500 de lei și i-a fost confiscată o roabă în care fusese încărcat moloz, după ce polițiștii locali craioveni l-au depistat pe str. Ialomița din cartierul Făcăi în timp ce-l arunca pe domeniul public. Amenda și sechestrarea roabei au fost dispuse chiar de polițiștii locali, în baza Regulamentului de gospodărire a municipiului, aprobat prin hotărârea de Consiliu Local nr. 107/2021. De asemenea, cetățeanul va suporta și contravaloarea operațiunilor de salubrizare a terenului, operațiuni efectuate de SC Salubritate Craiova.

Ofensiva gunoaielor s-a amplificat în acest an, după ce toate câmpurile din zona limitrofă a Craiovei și chiar din oraș s-au umplut de gunoaie. Autoritățile au semnat un protocol de colaborare și acționează zilnic, în toate cartierele municipiului, în vederea depistării celor care transportă și depozitează deșeuri în condiții ilegale, dar și a celor care își aruncă mizeriile pe unde apucă. Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, peste cinci tone de gunoaie sunt ridicate săptămânal, de pe domeniul public.

”Săptămânal curățăm câte cinci tone de gunoi din periferii, după ce le aruncă acolo indivizii aceștia. Până ce vor înțelege că nu mai merge așa, vor rămâne fără mașini, dubițe, căruțe și chiar tiruri!”, a scris pe facebook primarul Craiovei, Olguța Vasiescu, alături de haștagul #fărămilă.

Adauga comentariu