Fetiță mușcată de câine în fața blocului, în Calafat. Cu piciorul plin de sânge copila a fost dusă la spital de o vecină. Cum s-a întâmplat totul și ce spune primarul localității

Incidentul nefericit s-a petrecut dumincă, 7 octombrie. Fetița are13 ani și se ducea la magazin, la 30 de metri de blocul în care locuia. Mai era cu o prietenă în momentul în care câinele s-a năpustit asupra ei și a mușcat-o de coapsa piciorului stâng. Fetița a început să țipe. Prietena ei, ca să o salveze din colții patrupedului, a început să dea cu picioarele în el. Au reușit într-un final să scape și s-au întors în fața blocului.

 
"A fost cumplit, mai ales că eu eram plecată de acasă. A ajuns fata în fața blocului cu piciorul plin de sânge. Plângea, o durea, era tare speriată. Am rugat o vecină să meargă cu ea la spital de îndată, eu fiind în secția de votare. Vecina îmi trimitea poze cu mușcătura, mi se părea că arată rău, o mai auzeam și pe fată plângând, iar eu nu puteam să plec de acolo.", a declarat mama fetei.


Copila de 13 ani a ajuns într-un final la spital unde i s-a făcut antitetanos. Continuă tratamentul și în acest moment. Este bandajată și schimbată mereu.


"Nu este posibil să se întâmple așa ceva. Este al 3-lea sau al 4-lea caz de copil mușcat în Calafat. Stăm cu câinii pe străzi, avem și pe scara blocului câini, le dau locatarii să mănânce. Copiilor mei le este frică de ei. Uneori mă duc și îi duc la școală, mă strigă când se întorc. Sunt traumatizați.", a mai adaugat aceasta.


Problema câinilor este veche în Calafat. Primarul are o explicație pentru orice.


"Știu, am auzit că este un alt caz de copil mușcat de câine. nU știu ce o să facem. Serviciul de ecarisaj de la Craiova a venit și ne-a luat doar 50 de câini, au zis că mai vin să ia 50 și nu au mai venit, nu știu de ce.", a motivat primarul Calafatului, Lucian Ciobanu.

Edilul promite dealtfel ca anul viitor va da drumul contructiei unui adapost canin, unul ieftin care sa nu inghita foarte multi bani, dar care sa rezolve problema cainilor de pe strazile Calafatului.

Adauga comentariu