Filtre la toate intrările în județ pentru prevenirea pestei porcine africane. Nu este admisă pentru transport nicio bucată de carne neidentificată sau necontrolată de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Dolj fac în aceste zile demersuri importante pentru depistarea și mai ales prevenirea răspândirii pestei porcine africane. La toate intrările în județ sunt instituite filtre mixte pentru controale amănunțite asupra autoturismelor care rămân sau tranzitează județul și care au numere de înmatriculare ale județelor aflate în carantină.


"Este o acțiune întreprinsă de noi. Sunt filtre pe toate intrările în județ. Nu s-au admis animale, în special porcine neidentificate sau care nu au acte de proveniență asupra lor. Suntem foarte atenți la ce intră din alte județe.",  a declarat Andrei Butaru, director Direcția Sanitar Veterinară Dolj.


Mai mult decât atât, sunt instituite periodic controale în târgurile din județ, la crescătorii și vânzătorii de animale. De asemenea, inspectorii controlează și dacă măsura de închidere a târgurilor de animale din Dolj este respectată.

Adauga comentariu