Florin Roman a demisionat din funcția de ministru al Cercetării. Noi aşteptăm ANCHETA pentru fals în acte publice!

Florin Roman (PNL) a demisionat miercuri din funcția de ministru al Cercetării. El și-a anunțat demisia pe Facebook. Demisia vine după ce Libertatea a publicat o investigație care a demonstrat că Roman și-a trecut în CV o diplomă inexistentă: licența în economie la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj. UBB a arătat că Roman nu este licențiat al universității, ci a primit o diplomă de absolvent al unui colegiu.

Tot Libertatea a scris săptămâna trecută despre suspiciuni de plagiat într-o lucrare științifică a lui Florin Roman.

Anunțul lui Florin Roman:

"Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.

Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!"

Adică e şi ăsta "nevinovatul naţiunii". Şi se "sacrifică" pentru "binele Guvernului". De aceea aşteptăm o anchetă: să nu mai plece orice borfaş prins cu minciuna "cu fruntea sus" din demnităţile pe care le-a supt de la bugetul statului ani de zile prin fals şi uz de fals!

PRIMA REACȚIE a Guvernului în scandalul Florin Roman

Premierul Nicolae Ciucă a cerut public ministrului Florin Roman clarificarea situației sale, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. Informațiile că nu este licențiat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, „se înscriu în aceeași categorie”, adaugă el.

„Este cunoscută deja poziția premierului în această situație. Domnia sa a cerut public dlui ministru Roman clarificarea situației domniei sale. Evident, elementele de azi se înscriu în aceeași categorie. Ca atare, este așteptat dl. ministru să ofere aceste clarificări”, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

El evită să spună dacă a fost discutat subiectul în timpul ședinței de guvern.

„În ședința de guvern au fost discutate documentele care au fost aprobate”, adaugă Cărbunaru.

Ministrul Cercetării și Inovării, Florin Roman, și-a trecut în CV-ul oficial de la Camera Deputaților faptul că este licențiat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj. Rectorul UBB, Daniel David, susține că s-a căutat în arhive și nu a fost găsit niciun student cu numele Florin Claudiu Roman.

„Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi, la Babeș-Bolyai. A dat la noi un examen de absolvire a unui colegiu urmat în Alba Iulia. Mesajele mele sunt două: trebuie corectat rapid în CV și în mesajul public. Și, fiind vorba de o persoană publică, dar oricine ar fi fost, trebuie să dea explicații pentru cei care sunt interesați. Atât pot spune acum”, a spus pentru Libertatea rectorul Universității Babeș Balyai, Daniel David.

Săptămâna trecută, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, a fost acuzat de plagiat. Demnitarul a susținut că acuzaţia este nefondată.

„Plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare ştiinţifică ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzaţia de plagiat la adresa mea e nefondată”, a spus, zilele trecute, Florin Roman.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a oferit și detalii despre lucrarea incriminată.

„Într-o lucrare de disertaţie de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziţia studenţilor. La finalul disertaţiei, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aş spune pe acest subiect, inclusiv faptul că profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanţă pentru cei care şi-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susţină o campanie de denigrare a mea/ să dovedească fapte de care nu mă fac vinovat”, a precizat Florin Roman.

Adauga comentariu