Focuri de armă și urmărire ca în filme în localitatea Pielești. Hoții unei mașini au fost susprinși de polițiști în trafic, dar numai pe unul dintre ei au reușit să îl prindă. Alți doi sunt căutați acum de oamenii legii

Totul s-a întâmplat în această dimineață. Polițiștii doljeni au fost informați de colegii lor din județul Ilfov despre posibilitatea ca trei hoți care ar fi furat o autoutilitară să se afle pe raza județului nostru. Pentru ca autoutilitara marca Iveco era dotată cu GPS, autoritățile au știut cu exactitate unde se afla mașina care aparținea unei firme din Ilfov și care era plină cu marfă.

Oamenii legii au pornit în căutarea lor și au reușit să identifice mașina în dreptul comunei Pielești.

A urmat o urmărire în trafic și, după scurt timp, au reușit să blocheze autoutilitara și să îl determine pe șofer să oprească. Din mașină au coborât doi dintre hoți care au luat-o la fugă pe câmp. În încercarea de a-i opri, polițiștii au fost nevoiți să tragă două focuri de armă în plan vertical, dar unul dintre fugari s-a f[cut nev[zut. 

Între timp, șoferul autoutilitarei a pornit din nou într-o cursă nebună, iar polițiștii au reluat urmărirea în trafic. După o distanță scurtă, hoțul a fost încolțit și a fost obligat să oprească. Pentru că a încercat să fugă, polițiștii au tras încă un foc de armă în plan vertical, dar nu au reușit să îl prindă.

"Azi, 22 noiembrie, poliţişti din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Pielești, în baza unei solicitări realizate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, au pornit în urmărirea unei autoutilitare, cu privire la care existau indicii că ar fi fost sustrasă din Bolintin Vale, judeţul Ilfov. Autoutilitara a fost blocată în trafic de poliţişti, pe DN 65, moment în care doi dintre pasageri au fugit, pornindu-se în urmărirea acestora pe câmp. După ce au efectuat somaţiile legale precum şi două focuri de armă în plan vertical, poliţiştii au imobilizat un băiat de 17 ani, din Bolintin Vale, cel de-al doilea fiind identificat în persoana unui tânăr de 20 de ani, din acelaşi oraş. Întrucât cel care se afla la volanul autoutilitarei s-a pus din nou în mişcare, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, cel în cauză oprind vehiculul după aproximativ 1 km. Urmărirea a continuat pe câmp, fiind executat un foc de armă în plan vertical, fără a se reuşi prinderea persoanei în cauză.", a declarat Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. 

Acum sunt căutați cei doi fugari care au reușit să se facă nevăzuți, în timp ce șoferul autoutilitarei a fost dus la audieri.   

 

Adauga comentariu