A fost sancționat angajatul de la Drumuri și Poduri care și-a umilit o subalternă. Pentru că i-a aruncat mâncarea cu un gest violent, bărbatul a primit o pedeapsă blândă

A trecut aproape un an de la incidentul în care un șef de birou de la  Societatea Lucrări Drumuri Județene și Poduri Craiova a fost surprins de camerele de supraveghere din birou în timp ce își bătea joc de o colegă. Deranjat că această mănâncă în aceeași încăpere cu el, acesta s-a ridicat de la locul său și, în drum spre ușa de ieșire, cu un gest scurt și violent, i-a aruncat femeii caserola cu mâncare peste față și peste haine. Bărbatul și-a continuat drumul spre ieșire, timp în care femeia, năucită, a ieșit rapid și a mers în direcția opusă.

Valentin Trică, angajatul filmat în această ipostază, a fost cercetat în cadrul unei comisii disciplinare la nivelul insituției și a fost sancționat cu scăderea a 10 procente din salariu. Omul nu s-a considerat vinovat, așa că a atacat decizia angajatorului său în instanță, Judecătorii de la Tribunalul dolj i-au dat chiar și câștig de cauză, dar decizia finală a venit din partea magistraților de la Curtea de Apel Craiova. 
“…respinge ca neîntemeiată contestaţia. Definitivă.”, este decizia finală a instanței. 

Reprezentanții Sindicatului “Forța Legii”, cei care au reprezentat-o pe femeia umilită în fața comisiei de disciplină, susțin că în sfârșit s-a făcut dreptate.

“Nu este importantă sancțiunea în sine, ci faptul că aceasta este pusă în aplicare. O instanță judecătorească a decis acest lucru și nu mai poate fi contestată măsura luată de Comisia de disciplină la momentul respectiv. S-a făcut dreptate, exact ceea ce noi ne-am dorit în momentul în care am reprezentat-o pe angajata Societății Drumuri și Poduri”, a explicat Ringo Dămureanu, președintele Sindicatului Național “Forța Legii”. 

 


Adauga comentariu