Fostul jurnalist Cosmin Gagiu, actual director al Direcției de Asistență Socială, și-a vândut Mercedesul, și-a donat apartamentul și a rămas cu o motocicletă

Fosta vedetă locală Cosmin Gagiu, patronul GTV, conduce, de aproape patru luni, una dintre direcțiile subordonate Primăriei Craiova - Direcția Generală de Asistență Socială. Fostul jurnalist a obținut postul în urma unui concurs organizat la sfârșitul lunii martie. Controversat din cauza unei serii de contracte cu mai multe primării, instituții și societăți publice, printre care chiar Direcția al cărui manager general a devenit, Gagiu a făcut subiectul unei anchete a presei centrale, fiind implicat în celebrele ”toaletări” de copaci din județ. Conform Presshub.ro, timp de trei ani, zeci de instituții publice din Dolj au atribuit contracte S.C GETEVE SRL, administrată de Cosmin Gagiu, pentru servicii care nu erau neapărat necesare instituțiilor. Apoi, Gagiu a mai înființat o societate comercială, în februarie 2020, Regavit Service SRL din Craiova, având ca obiect principal ”Activități de întreținere peisagistică”, care la rândul ei a căpușat iar aceleași instituții publice. Potrivit sursei menționate, în doar șapte luni, firma a încheiat 21 de contracte (foto jos, sursa presshub.ro) cu diferite instituții publice din Craiova și județul Dolj, de peste 150.000 euro, toate prin procedura de achiziție directă. În fine, Cosmin Gagiu este un apropiat al primarului Olguța Vasilescu, beneficiind de susținerea politică necesară pentru a-și face loc în lumea afacerilor locale. 

Cum noua postură publică îl obligă să-și declare la vedere bunurile și veniturile, am aruncat și noi o privire pe declarația sa de avere completată anul acesta. Este interesant că managerul Direcției de Asistență Socilă Craiova și-a vândut și donat anul acesta cam tot ce avea. Și anume un Mercedes pe care l-a înstrăinat cu 250.000 de lei, un Iveco cu 150.000 de lei și și-a donat apartamentul cu două camere. Către cine, nu scrie în declarația sa de avere. Tot ce i-a mai rămas, conform documentului, este o motocicletă Kawasaki, din anul 2009, și o bucată de pământ în comuna Plenița, în suprafață de 520 mp, pe care a cumpărat-o împreună cu soția în 2016.

La capitolul Datorii, în declarație apar două împrumuturi bancare contractate în 2019, unul în valoare de 58.000 de lei și celălalt de 69.000 de lei, ambele scadente în 2024. Tot aici este menționată și firma Regavit Service SRL, cu un împrumut din anul 2020, scadent în 2021, în valoare de 52.700 lei.

La categoria venituri sunt menționate patru salarii. Reamintim că, potrivit legii, în declarație trebuie trecute veniturile realizate de declarant și membrii familiei sale în ultimul an fiscal încheiat. Așadar, este vorba despre 2020. Revenind la cele patru salarii, Cosmin Gagiu s-a plătit anul trecut, la GETEVE SRL, cu 8.775 lei, iar de la Regavit a încasat în tot anul un salariu de doar 1.622 lei. Pe de altă parte, a încasat de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) un salariu anual de 31.761 lei, iar de la UCV - 10.314 lei. Un alt venit, în cuantum de 30.000 de lei, a provenit dintr-o chirie, de la un SRL (BM AFFAIRES SRL).

Conform declarației de interese, Cosmin Gagiu nu este acționar sau asociat în nicio firmă și nu are niciun contract cu statul. Cele două declarații: de avere și interese, au fost completate la scurt timp de când s-a instalat în fotoliul de director general al Direcției de Asistență Socială Craiova, respectiv pe 13 mai 2021.

Cosmin Gagiu a absolvit facultățile de Teologie și Drept și lucra lucra în presă din 1999. În trecut, a fost corespondent local pentru OTV și Cancan. 

Adauga comentariu