Fostul viceprimar al Craiovei, Cristina Calangiu, obligată de instanță să returneze peste 50.000 de euro din șpaga primită pentru a angaja asistenți și infimieri în spitalele craiovene

Curtea de Apel a dat decizia definitivă în dosarul în care Cristina Calangiu, fost manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, dar și fost viceprimar al Craiovei, a fost acuzată de nouă infracțiuni de trafic de influență în perioada 2007-2014. Procurorii DNA au stabilit că aceasta a cerut numeroase sume de bani, cuprinse între 15.000 de lei și 8000 de euro, pe care le-a primit prin intermediul unei persoane care se ocupa cu astfel de activități pentru mai multe persoane cu influență din oraș. Prejudiciul calculat pentru Calangiu se ridică la 15.000 de lei și 50.500 de euro, bani pe care instanța a decis să îi confiște prin decizia definitivă din 13 iulie 2018. 

În același dosar au mai fost condamnați la trei ani de închisoare cu suspendare Radu Smarandache, șef serviciu în cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Dolj și Rodica Țenea, consilier juridic în cadrul Primăriei Craiova. Aceștia au solicitat și primit tot prin intermediul aceleiași persoane diferite sume de bani pentru a favoriza obținerea certificatelor de încadrare în grad de handicap(în cazul lui Smarandache) sau pentru pensionare pe caz de boală și angajare în diferite instituții (în cazul lui Țenea). Și de la aceștia se vor confisca sumele de bani constituite ca și prejudiciu, dar vor fi obligați să presteze și muncă în folosul comunității timp de 60 de zile.

Persoana care a intermediat sumele de bani, Ioana Munteanu, a primit cea mai mare pedeapsă, trei ani și 20 de zile cu executare și obligația de a achita denunțătoarei suma de 8500 de euro. În plus, de la aceasta se vor confisca 6100 de euro și 1000 de lei. 


Adauga comentariu