Fotbalistul craiovean care s-a lăsat de sport pentru ...muzică populară. Acum cântă la nunțile foștilor colegi de echipă și participă la festivaluri naționale de folclor

Cosmin Bîrlan are numai 23 de ani, dar a reușit să se afirme deja de două ori în viață. A început ca fotbalist, dar a renunțat la cariera de sportiv și s-a reprofilat. 

În clasa a IV-a a început să se antreneze serios pe terenul de fotbal, urmând astfel visul tatălui său de a-l vedea un sportiv de performanță. A jucat la echipa de juniori a Universității Craiova, apoi a prins un loc în lotul echipei a doua a Universității.

“A fost una dintre cele mai frumoase perioade pentru că jucam pentru echipa mea de suflet și am avut privilegiul de a fi antrenat chiar de Gheorghiță Geolgău, fostul mare jucător al Științei. La 16 ani am plecat la Pandurii Târgu Jiu și am prins lotul în perioada în care echipa juca în prima ligă, iar Pandurii  erau pe locul doi în campionatul României.”, își amintește Cosmin din perioada în care trăia doar pentru fotbal.

La 21 de ani a fost însă nevoit să renunțe la sport, iar calea pe care a ales-o a fost cea a muzicii. Cu toții știau că este talentat nu numai la lovitul balonului de fotbal, ci și la triluri de muzică populară.

“Cântam la antrenamente, prin curte sau în baie. De multe ori colegii mă rugau să le cant la micile petreceri din deplasari, dar totul a început abia după ce am renunțat la fotbal. Am mers la o nuntă la țară unde a venit să cânte un cunoscut saxofonist din Timișoara, Petrică Nicoară. Un vecin care mă auzise cum cânt m-a prezentat dumnealui și așa a început totul. Apoi, m-a chemat cu el la diferite evenimente în țară. ”, povestește Cosmin despre începuturile în muzică.

La doi ani de când a început să cânte, Cosmin Bîrlan este deja o vedetă de muzică populară în toată regula și a participat la numeroase concursuri și spectacole, dar și sute de cântări la evenimente. A absolvit Școala de Arte din Drobeta Turnu Severin și acum  urcă pe scenă alături de Niculina Stoican, Anica Ganțu sau Petrică Nicoară.

“ Toate se construiesc in timp, cu răbdare și multă dăruire . Visele mele sunt mărețe și am multe in plan, dar pana atunci ma mândresc cu apariția mea la “ Vedeta Populară “ de la TVR1, unde m-am calificat pana in semifinală, onoarea de cânta in recital la “ Cântecele Munților” din Sibiu alături de Junii Sibiului . Am cântat alături de doamna Angelica Stoican la emisiunea “ O data-n Viața “, iar de curând, o mare realizare in cariera mea, am înregistrat mai multe piese la “Radio România“ împreuna cu maestrul dirijor Adrian Grigora. Am participat la mai multe festivaluri: “Maria Lătărețu”, “Lucreția Ciobanu”, “Ponoare Ponoare “, “Vasile Contiu”, “Munte-Munte Brad Frumos”.  Am și piesele mele pe care le am făcut împreuna cu mătușa mea, Anica Ganțu.”, susține fostul fotbalist, acum cântăreț. 

Singurul mod în care se mai îmbină fotbalul cu muzica sunt cântările pe care le are la evenimentele foștilor colegi de echipă. 
“Am cântat la nunta lui Valerică Găman, fostul fundaș al FC Universitatea Craiova, apoi la Mihai Pintili, jucător la Steaua București. Acum îmi este dragă muzica la fel de mult pe cât îmi era odată fotbalul. Nu regret că am renunțat și încerc să mă afirm ca solist de muzică populară. ” , încheie Cosmin. 

 

Adauga comentariu