(FOTO) Cabinetele stomatologice școlare au primit aparatură nouă. Medic: “Scaunele pe care le aveam în dotare erau din 1984”

Șase cabinete stomatologice școlare au primit aparatură nouă. Scaunele stomatologice vechi au fost înlocuite, iar medicii fiecărei unități de învățământ pot interveni atunci când un elev are o urgență. Dacă înainte elevii care necesitau un control stomatologic erau trimiși la cabinetele private, acum doctorii din școli dispun de aparatura necesară unei intervenții stomatologice.

“A existat un program anul acesta pilot în care au fost achiziționate șase scaune de acest fel, două dintre ele sunt la cabinetul studențesc, celălalte sunt la Liceul Carol, Mihai Viteazul, Traian Vuia și Titulescu. În paralel cu aceste scaune au fost achiziționate și 14 autoclave pentru sterilizarea instrumentelor. Continuăm și-n 2020 cu tot ce inseamnă aparatură modernă în cabinetele școlare”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.


Cabinetele școlare sunt în continuă modernizare. Aparatura veche de zeci de ani a fost schimbată cu cea care corespunde normelor europene.

“Scaunele pe care le aveam în dotare erau din 1984, mult învechite, transmisia era pe bază de curea, în niciun caz electrice. Noile scaune sunt conforme UE”, a precizat medicul Colegiului Elena Cuza.

Toată investiția a costat 240.000 de lei. Anul viitor urmează alte opt cabinete stomatologice care au rămas. În fiecare unitate școlară, există medic și asistenți ai școlii.

Adauga comentariu