(FOTO) Cinci doljeni, reținuți pentru că au furat motoare de bărci pe teritoriul Franței

Cinci persoane au fost reținute de autoritățile române, în urma unor percheziții care au avut loc în mai mute localități din Dolj. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au scotocit domiciliile unor bărbați, care erau bănuiți că ar fi comis mai multe furturi de motoare de bărci, pe teritoriul Franţei, în cursul anului 2020. Prejudiciul cauzat este de 200.000 de euro.

Mai multe bunuri au fost ridicate în urma percheziţiilor, în vederea cercetărilor, și 9 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri. Două dintre ele sunt martori în dosar. 

Cinci mandate europene de arestare, emise în cursul aceleiaşi zile, de către autorităţile judiciare din Franţa, au fost puse în executare pentru comiterea, pe teritoriul acestui stat, a mai multor infracţiuni de „furt în grup infracţional, participaţie la o asociere de răufacători, în vederea pregătirii unor infracţiuni, începând cu anul 2020”.

Cinci doljeni, cu vârste cuprinse 26 şi 39 de ani, doi dinDesa, doi din Ciupercenii Noi și unul din Gighera, au fost escortaţi şi prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a emis pe numele acestora ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, ulterior fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj.

În cursul zilei de astăzi, cei în cauză urmează să fie prezentaţi instanţei competente, cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării.

 

 

 

Adauga comentariu