(FOTO) CRAIOVA. Civilizație, nene! Și cu cetățenii, dar și cu ”Locala” ne este rușine...

Sticle, ambalaje, ziare, mucuri de țigară, pungi și coji de semințe, coșuri de gunoi stradale și bănci rupte, un întreg ”arsenal” al cetățenilor certați cu bunul-simț, lăsat în urmă în semn de ”prețuire” pentru cartierul și orașul în care trăiesc. Ce să le ceri celor săraci cu duhul, fără cei 7 ani de-acasă? Nu prea ai ce, așa că dă-le amendă! Pe sistem occidental, unde unul nu ar arunca niciun ac de frica amenzii. Dar cine să facă asta, mai ales acum, în campanie electorală, când angajații Poliției Locale Craiova au de făcut norma lângă panourile electorale, ca în fața Sfântului Altar. 

Așa arată, spre exemplu, părculețele de la Big-ul Nou și Big-ul Vechi din Craiovița, ori parcul din Rovine, într-o zi obișnuită. Să fim înțeleși: angajații de la Zone Verzi ai RAADPFL își fac treaba: strâng și curăță mizeria aruncată de cetățeni cu înfumurarea celui care se crede stăpân peste sclavi. La fel și cei ai Salubrității, care mătură zilnic străzile și aleile.

Am întrebat reprezentanții RAADPFL și SC Salubritate care sunt cele mai ”grele” zone și cartiere ale Craiovei, în sensul menținerii curățeniei. Răspunsul a fost, la unison: Craiovița-Nouă. Zilnic adună saci întregi de peturi, pahare, ambalaje, semințe și sticle lăsate în urmă de craioveni. Asta pe lângă actele de vandalism constatate tot aproape zilnic: coșuri stradale de gunoi smulse și bănci rupte.

Conform reprezentanților RAADPFL Craiova, cele mai mari cantități de gunoaie pe care le adună angajații care au în vizor zonele verzi, parcurile și locurile de joacă, sunt în Craiovița Nouă, esplanada Orizont, în zona Segarcea, pe linia mediană a Bvd. George Enescu, părculețul de la Școala Nr. 32, părculețul de la Bigul vechi, zona Profi, mai toate foișoarele din cartier și chiar la locurile de joacă, deși acestea, teoretic, sunt închise publicului. Mizerie în considerabile sunt și în Valea Roșie, și în Părculețul din Rovine. ”Angajații noștri încep lucrul la ora 7:30 dimineața, iar în jurul orei 13:00, când revin să verifice, găsesc iar gunoaie aruncate”, spune purtătorul de cuvânt al RAADPFL Craiova, Ana Dănescu. 

La rândul lor, responsabilii din cadrul SC Salubritate Craiova spun că zonele unde se aruncă cele mai multe gunoiae pe străzi, alei și în preajma blocurilor sunt în cartierele de la periferie, iar în Craiovița-Nouă sunt ”de departe” cele mai multe resturi aruncate pe jos.

Ce spune Poliția Locală Craiova (ai cărei angajați ar trebui să patruleze mai des și să sancționeze imediat lipsa bunului simț) despre aceste situații? Nimic! Pentru că, de când cu starea de urgență și alertă, șeful ei, Octavian Mateescu, invocă subordonarea față de MAI și refuză să mai stea de vorbă cu presa. Doar când îi convine și asta se întâmplă foarte rar. 

 

 

Adauga comentariu