(FOTO) Craiova la Jocurile Olimpice Militare de vară. Un oltean face parte din delegația României

În China se desfășoară în prezent, în perioada 16-29 octombrie, Jocurile Mondiale Militare ale Consiliului Internațional al Sportului Militar (CISM), echivalentul militar al Jocurilor Olimpice de vară. Aceste întreceri mondiale militare se desfășoară din patru în patru ani, ajungând acum, în 2019, la cea de-a 7-a ediție.

Aceasta are loc în capitala provinciei Hubei, Wuhan, cu participarea a sportivilor din 31 de țări. Din delegația României face parte și un craiovean, Paul Brabiescu Călinescu, absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din Cetatea Băniei, angajat la Batalionul 20 Infanterie (Craiova). El este laureat al multor competiții interne și internaționale, militare şi civile, obținând rezultate bune și foarte bune: 2001 – Locul VI – Campionatul Mondial de Juniori; 2007 – locul 2 – Cros  „ARMY TEN MILLER” – S.U.A.; multiplu medaliat la Campionatele Balcanice; multiplu campion la Campionatele Naționale; multiplu campion European de Sud Est la Master; 2009 – CARTEA RECORDURILOR - participarea la Cea mai lungă ștafetă din lume; 2013- 2015 - locul I la Concursul „ OMUL ANULUI”  pe diferite secțiuni militare; multiple medalii la competiţiile aplicative militare de iarnă și de vară.

În China, la proba de orientare, desfășurată zilele trecute,din 164 de participanți, Paul Brăbiescu Călinescu s-a clasat pe locul 82 (la medie distanță) şi locul 72 (lungă distanță). Urmează ca mâine să participle la proba de stafeta, alături de Ionuț Alin Zincă şi Paul Pricop. Un alt absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din Craiova, Ionuț Alin Zinca, originar din Plopeni, județul Prahova, participant la prezenta ediție a Olimpiadei din China, s-a clasat pe locul 30 la proba de medie distanță și locul3 – la proba de lungă distanță. Ambii sportivi, Brăbiescu și Zincă,sunt legitimați la C.S. UNIREA ALBA IULIA – secţia de orientare, sub atenta pregatire şi îndrumare  a antrenorului Marius Anghel.

 

 

 

 

Adauga comentariu