(FOTO) DOLJ. Peste 500 de polițiști, alături de jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și locali, angrenați în misiunea primei zile școlare

Peste 500 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj alături de jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali, acționează, încă de dimineață, în zona unităților de învățământ din județ, pentru începutul noului an școlar. reprezentanții IPJ Dolj au anunțat că fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale polițiștilor, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

”Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară se vor deplasa, pe parcursul anului scolar, la sediul unităților de învățământ preuniversitar, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță în școli şi pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite. De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în zona adiacentă şcolilor, pentru fluidizarea şi siguranţa traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ și pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care să fie implicați elevii. Polițiștii dojeni vor intensifica activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi și vor controla unitățile economice din zona adiacentă școlilor, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. Totodată, pe parcursul anului școlar,  poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea gradului de siguranță”, au anunțat reprezentanții IPJ Dolj.

În două unități de învățământ din Craiova, poliţişti din cadrul Biroului Siguranță Școlară și cei rutieri au desfășurat o activitate preventivă-educativă, cu și pentru elevi, constituind patrule școlare mixte, care au acționat în zona trecerilor de pietoni. Elevii angrenați și-au ajutat colegii sa traverseze strada în siguranță.

”Ne dorim ca anul școlar să continue așa cum a început, în condiții de siguranță și cu prezență fizică a elevilor în unitățile de învățământ, fapt pentru care recomandăm tuturor să respecte măsurile de protecție impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov2. Le dorim tuturor preșcolarilor, școlarilor, dar și cadrelor didactice și părinților un an școlar plin de performanțe și succes!”, a transmis conducerea IPJ Dolj.

Adauga comentariu