(FOTO) După ce a amenajat parcarea de la ANL Craiovița cu ”pavele înierbate”, Primăria Craiova le scoate și pune asfalt

La o zi după ce Ziarul de Craiova a publicat o serie de fotografii care ilustrează modul în care s-a făcut în realitate reabilitarea trotuarelor, aleilor și străzilor de la blocurile ANL și ”blocurile Termo” (amănunte în articolul Care e realitatea din spatele fotografiilor perfecte de pe Facebook-ul primarului Olguța Vasilescu), și a amenajat o parcare cu pavele cu model tip grilă (cu găuri la mijloc), administrația locală a decis să renunțe la acestea din urmă. Muncitorii au scos, vinerea trecută, o parte din pavele, le-au chitit și au plecat. Azi e marți și parcarea așa a rămas: trei sferturi cu pavele și un sfert fără.

Întrebați care este motivul pentru care sunt scoase pavelele, reprezentanții Primăriei Craiova au precizat că locatarii au cerut asta. 

”Pavelele înierbate din parcarea de la blocurile ANL din Cartierul Craiovița Nouă se schimbă ca urmare a solicitărilor locatarilor din zonă. Astfel, toată parcarea din acea zonă va fi asfaltată”, a venit răspunsul din partea Serviciului Imagine din cadrul Primăriei Craiova.

Însă părerile locatarilor sunt împărțite. Dacă unii s-au arătat, într-adevăr, nemulțumiți de ideea administrației locale de a pune astfel de pavele, care, potrivit municipalității, ar fi urmat să fie umplute cu iarbă, alții sunt nemulțumiți că ele sunt scoase. Nu neapărat pentru că se renunță la ele, ci pentru că vor trebui să îndure, pentru nu se știe altă câtă vreme, praful și zgomotele de șantier. 

Cât despre găurile și gurile de canal din asfalt, de asemenea, nu se știe câtă vreme va mai trece până vor fi reparate, respectiv integrate în asfalt. Asta dacă se va întâmpla vreodată. Pentru moment, pe ici pe colo, probabil că tot locatarii au găsit o soluție să le mai ”aducă la nivel”. Le-au umplut cu pavele din parcare. 

Pe de altă parte, față de vizita noastră anterioară, de data aceasta am remarcat și 2 guri de canal făcute ca la carte. Un lucru e cert, așa au fost făcute de la bun început, fiindcă se poate observa cu ușurință că asfaltul a fost turnat pe lângă ele dintr-o ”bucată” și nu au fost aduse ulterior la nivel. În mod interesant, sunt singurele două guri de canal neîngropate. Asta denotă și că lucrarea se poate face bine de la început, dar și că cineva a fost tratat preferențial. După practica zilelor noastre, poate fi vorba despre unul sau mai mulți locatari care i-ar fi putut ”stimula” financiar pe muncitori să facă lucrarea bine. 

Fotografie realizată joi, 29 iulie 2021

Fotografii realizate marți, 3 august 2021

 

 

  

 

Adauga comentariu