(FOTO) Locatarii unui bloc de pe Str. Păltiniș, disperați. Imobilul a devenit ghetou

Teroare în blocul K5, de pe Strada Păltiniș. ”Teroriștii” sunt grupuri de tineri care și-au găsit refugiul în spatele imobilului, spre disperarea locatarilor. Seară de seară, povestesc oamenii, ”tineri educați” se adună aici, fumează, consumă alcool și vorbesc urât. Apoi se pun pe distrus. Proprietarii apartamentelor din clădire spun că au încercat să îi țină departe pe adolescenți, ba rugându-i frumos să plece, ba amenințându-i cu poliția. Dar asta nu a făcut decât să-i enerveze și mai tare pe cei care se perindă pe aici, care le-ar fi spart geamurile și le-ar fi vadalizat autoturismele. 

”Am făcut sesizări la Poliția Locală, la Secția 4 de Poliție, la Primărie și degeaba! Nu mai suportăm! Dacă am încercat să-i îndepărtăm și cu frumosul, am apelat și la fotografierea lor, au spart geamurile cu pietre sau au zgâriat mașinile”, mărturisește unul dintre locatari. 

Într-adevăr, blocul arată ca unul de ghetou. Pereții sunt plini de grafitti, izolația termică a fost distrusă, iar mirosul și petele de urină îți întorc stomacul pe dos. În plus, peste tot sunt resturi de țigări, ambalaje și PET-uri. 

UPDATE: Politistii susțin că la nivelul Secției 4 Poliție Craiova nu au fost primite sesizări scrise sau prin SNUAU 112, referitoare la săvârșirea unor infracțiuni sau contravenții, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică în zona blocului K5 de pe strada Păltiniș. Oamenii legii au fost sesizați verbal de un barbat care locuiește în blocul respectiv cu privire la faptul că în zonă mai mulți tineri tulbură liniștea publică si că, in baza sesizării verbale, la fața locului s-a deplasat patrula de siguranță publica, care a stabilit faptul că tinerii prezenți în acel moment nu desfășurau activități de natură a tulbura ordinea și liniștea publică. Tinerii găsiți la fața locului au fost legitimați de polițiști și ulterior s-au conformat solicitărilor acestora, părăsind zona respectivă. 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu