FOTO. Muncitor surprins de un mal de pământ, în Șimnicu de Sus. Bărbatul lucra la rețeaua de apă și canal

Un bărbat care participa la lucrările de introducere a rețelei de apă și canal în satul Izvor, comuna Șimnicu de Sus, a fost surprins, astăzi, de un mal de pământ care a cedat. În aceste momente, victima este resuscitată de un echipaj SMURD ajuns la fața locului. Primii care au intervenit au fost polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Melinești, care împreună cu ceilalți muncitori au scos bărbatul de sub pământ. Unul dintre polițiști i-a acordat primul ajutor bărbatului, până la sosirea echipajelor medicale.

Ulterior, bărbatul, în vârstă de 54 de ani, din Șimnicu de Sus, a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la spital inconștient.
 

Revenim!

Potrivit primarului localității, lucrarea este realizată de o firmă privată care a câștigat contractul pentru introducerea rețelei de apă și canalizare în comună. Evenimentul s-a petrecut în satul Izvor, pe DN6 B.

Potrivit conducerii ITM Dolj, un inspector de muncă a fost trimis la fața locului pentru a stabili dacă evenimentul este un accident de muncă și de ce s-a produs.

Și polițiștii au demarat o anchetă pentru a se stabili cu exactitate împrejurările care au condus la producerea acestui eveniment, fiind deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și neluarea sau nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Bărbatul, Dumitru Chircă, are 54 de ani și este chiar din Șimnicu de Sus, satul Milești. Este angajat cu contract de muncă la societatea care desfășoară lucrările din iunie 2019.

Referitor la starea s de sănătate, potrivit unor surse medicale, este una gravă.

 

Adauga comentariu