(FOTO) O tânără craioveancă a pus bazele unei afaceri “înfloritoare”. Trandafirii care nu se ofilesc zeci de ani, un trend din ce în ce mai popular

O craioveancă a dat lovitura la 25 de ani cu o afacere “înfloritoare”. Ideea a fost preluată din străinătate, în urmă cu doi ani. Mai exact, Anca-Maria a văzut pentru prima dată trandafirii criogenați într-un peco din Germania. I-a rămas ideea întipărită în minte, iar când s-a întors acasă, în Bănie, s-a interesat cât mai mult cum se îngrijesc aceste flori și a pus pe picioare o mini-afacere.

I-a fost greu la început, pentru că nu găsea să cumpere la un preț rezonabil, astfel încât să reușească să scoată profit. 

“Dupa o perioada de cautat am inceput sa import acest gen de flori. Aranjamentele eu le fac, incerc sa pastrez tematica handmade in fiecare din ele, florile/produsele pe care le folosesc sunt importate din diverse tari”, a spus Ene Anca-Maria, tânăra de 25 de ani, din Craiova.

Cât despre prețuri, aranjamentele cu trandafiri criogenati încep de la 50 de lei cu un singur cap de trandafir. Anca face aceste aranjamente în minim o oră, însă perioada de execuție diferă.

Tânăra antreprenoare ne-a explicat ce înseamnă mai exact trandafirii criogenati și cum rezista aceștia zeci de ani.

 

“Sunt trandafiri naturali care au trecut printr-un proces de conservare rezultand acest efect, ei pastrandu-si forma si culoarea intacta ani de zile, pana la 25 de ani daca sunt tinuti in conditiile urmatoare:sa fie feriti de umezeala, apa, alcohol si de razele directe ale soarelui. Diferenta nu este una vizibila deoarece arata exact ca un trandafir natural, este doar de compozitie, cei criogenati raman intacti si cu aspectul fresh ca cei normali/naturali”, a adăugat craioveanca.

Anca intenționează să deschidă și un magazin în Craiova, însă este prezentă mereu la activitatile pe care Primăria le oferă: zilele orasului Craiova/ targurile de martisor. După cum spune tânăra craioveancă, momentan se ocupă de comenzi, de acasă.

Adauga comentariu