(Foto) Omagiu pentru Tilihoi și Crișan. Portretele celor doi au fost pictate pe un zid din centrul Craiovei

După Ilie Balaci, a venit rândul lui Nicolae Tilihoi și Zoltan Crișan să prindă din nou ”viață”, la Craiova. Două picturi murale de dimensiuni generoase au fost realizate, duminică seara, pe unul dintre zidurile parcării subterane din centrul orașului. Inițiatorii proiectului artistic, fiindcă poate fi considerat așa, au de gând să îi întrupeze pe toți componenții Craiovei Maxima. 

Primul imortalizat a fost Ilie Balaci, anul trecut, în zona Muzeului de Artă, la ”Diadema”. A urmat Sorin Cîrțu, pe zidul parcării subterane, unde se regăsesc și ultimele două creații, însă la numai câteva ore pictura care îl întruchipa a fost vadalizată. Acum, chipurile lui Nicolae Tilihoi și Zoltan Crișan pot fi văzute, de asemenea, în centrul Craiovei. Toate lucrările au fost realizate de profesorul Lucian Ghițulescu, de la Liceul de Artă ”Marin Sorescu” din Craiova.

Inițiatorii sunt mai mulți suporteri, atât din Craiova cât și din țară, care își doresc să redea în imagini oamenii care au făcut să vibreze mii de inimi. Atmosfera de duminică a fost una specială, pictura lui Crișan prinzând viață sub ochii fiului său, Robert Crișan, care a venit cu două tricouri ale tatălui său. În plus, pentru prima dată, în mometul când se realizau cele două portrete au fost prezenți și suporteri din Peluza Nord Craiova. ”Aseară au fost pictați Crișan - primul, și la câteva ore Nicolae Tilihoi. A fost ceva cu adevărat deosebit, mai ales că a fost prezent și băiatul lui Zoli Crișan, Robert Crișan, care ne-a mai povestit din trecutul Craiovei Maxima. A adus cu el și tricourile de la națională, unul roșu și unul galben, din anii 70, ale tatălui său. Alături ne-au fost și câțiva băieți din peluză. Banii necesari pentru picturile murale sunt de la aceeași oameni care au susținut ideea asta de la început, pornind cu Balaci, iar de la cea de-a doua, cu Cîrțu, a început să contribuie și Peluza . Avem de gând să-i facem pe toți, toată Craiova Maxima, și sperăm ca toate celelalte portrete care vor urma să fie realizate la fel ca în atmosfera de aseară”, a povestit, pentru Ziarul de Craiova, Florin Jianu, unul dintre fanii Craiovei Maxima.

PPotrivit acestuia, portretul lui Sorin Cârțu va fi refăcut. Picturile au fost realizate după ce inițiatorii au obținut autorizațiile necesare.

Adauga comentariu