(Foto) Probe pentru iluminatul arhitectural al prismei de sticlă din Curtea Muzeului de Artă

Constructorul Centrului Internațional ”Constantin Brâncuși”, o imensă piesă de sticlă, situat în curtea Muzeului de Artă, a făcut, joi seara, primele probe la luminile care pun în valoare prisma.  

Partea principala a centrului interactiv se află sub nivelul solului, în timp ce structura de sticlă a fost proiectată și executată la suprafață, cu o elevație de 12 metri. Este susținută de stâlpi de sticlă de înălțime egală, iar acoperișul este sprijinit de grinzi de legatură. În interiorul cubului au fost montate panouri de sticlă, dispuse sub forma unui ovoid, interiorul acestuia din urmă fiind tăiat în forma unei celebre opere de-ale lui Brâncuși, „Pasărea Maiastră”. Intrarea în ovoid se face pe dedesubt. În subteran, centrul mai cuprinde o galerie de circa 1.200 metri pătrați, cu ateliere de discurs și de creație, săli de spectacol, de conferințe și de expoziție. Lucrările exterioare sunt realizate de o firmă nemțească, singura din Europa şi printre puţinele din lume care sunt specializate în lucrul cu sticla. 

Probele de lumini de aseară au impresionat trecătorii. Într-adevăr, construcția arată impresionant pe timp de noapte.

Potrivit conducerii Condiliului Județean Dolj, cel care a realizat investiția, Centrul "Brâncuși" va fi inaugurat în acest an, în luna septembrie. Construcția a început în 2015, ulterior au stagnat, fiind reluate în 2017. Valoarea lucrărilor este de 4.518.565,63.  

 

Adauga comentariu