FOTO. Salvator la 20 de ani, din dragoste pentru oameni. Paramedic voluntar, erou al unei noi generații

Eduard are 20 de ani și este din Filiași. În urmă cu patru ani a asistat la un accident rutier, petrecut lângă școala lui. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să sune la 112 și să acorde el primul ajutor până la sosirea echipajului medical.

Din acel moment, Edi a știut ce-și dorește să facă pe viitor. Să ajute oamenii și să salveze viețile puse în pericol. 

 

“Pus in fața faptului am văzut cât de important este să acorzi primul ajutor într-o situație de urgență până la sosirea echipajului SMURD. Am rămas profund impresionat de acel echipaj, modul de intervenție fiind unul rapid și prompt”, spune tânărul.

Edi este voluntar la Departamentul pentru Situații de Urgență și face parte din echipa ISU Dolj. La acea vreme, băiatul a aflat de pe o rețea de socializare despre campania Salvator din pasiune.

 

“Am zis că este momentul să trec de partea salvatorilor SMURD. Când am început aveam vârsta de 16 ani, vârstă minimă pentru a te inscrie, ceea ce am și făcut. Deși practic activitatea de voluntariat în Craiova, eu fac naveta de la 38 de km dintr-un oraș mai mic Filiași, dar asta nu este o barieră, fie că vin cu mașina personală fie că vin cu transportul în comun, pasiunea pentru SMURD rămâne aceeasi” a precizat tânărul doljean.

Tânărul paramedic voluntar este și viitor asistent medical. Eduard studiază la o școală postliceală din Craiova, iar visurile lui sunt mărețe. 

 

“După ce termin postliceala vreau să fac Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Pavel Zaganescu Boldești. De doi ani însoțesc echipajul de prim ajutor și am luat parte la multe intervenții. Orice intervenție este dificilă, orice caz este diferit, dar accidentele rutiere rămân cele mai grele”, ne-a mai spus Edi.

 

Tânărul voluntar își dedică tinerețea pentru a-i ajuta pe ceilalți. Edi este un salvator la doar 20 de ani. Eroul unei noi generații.

Adauga comentariu