FOTO. Târg caritabil cu produse handmade, vândute de elevii unei școli din Craiova. Profesorii, părinții și copiii și-au dezvoltat astfel spiritul de voluntar

La Școala Gimnazială "Sf. Dumitru" din Craiova a fost bucurie mare astăzi. Elevii au devenit bucătari iscusiți, iar profesorii și părinții acestora au fost ajutoarele lor. La instituția de învățământ a fost organizat un târg caritabil de Crăciun în scopul strangerii de fonduri pentru copiii aflați în dificultate. 

"Acest târg face parte dintr-un proiect național mai amplu, "Petale-n vânt" inițiat la Zalău și care a ajuns la cea de-a VI-a ediție. Anul acesta, în premieră, a fost implementat și în județul Dolj, la Școala Gimnazială Sf. Dumitru din Craiova și la Școala Gimnazială Filiași. Scopul proiectului este dezvoltarea spiritului de voluntariat la elevi, părinți și cadre didactice. Aceștia au realizat diverse produse hand-made pe care le-au vândut în cadrul târgului caritabil. Banii strânși vor ajunge la doi beneficiari din școlile participante, care se confruntă cu probleme de sănătate sau se află în dificultăți financiare" a menționat prof. Valentina Dragă, coordonatorul proiectului la nivelul județului Dolj.

Toți banii strânși în urma acestui eveniment vor merge la alți elevi care au nevoie. Suma adunată este cadoul de sărbători pentru micuții cu probleme de sănătate.

Adauga comentariu