(FOTO) ”Troturiadă” și ”cabluriadă”: Primăria Craiova a băgat în reabilitare Calea Unirii

Strada ”Calea Unirii” din Craiova a intrat în reabilitare. Reprezentanții municipalității spun că intervenția era necesară pentru ca Muzeul de Artă și proiectul Muzeului ”Brâncuși” din curtea instituției de cultură să fie puse în valoare prin integrarea lor într-un perimetru care să se preteze circuitului turistic al orașului.

Modificări vor fi făcute inclusiv la pasajul suprateran, unde autoritatea locală vrea să schimbe gardul care ”pare de autostradă”. Totodată, cablurile aeriene sunt trase în subteran, iar odată cu dislocarea pavelelor pentru operațiunea respectivă acestea vor fi toate schimbate. 

”Muzeul de Artă a fost reabilitat total și este inclus în circuitul de turism al Craiovei, în câteva săptămâni se termină și proiectul cu Muzeul Brâncuși, deci este încă unul din punctele de atracție ale Craiovei. Aliniem și trotuarele și strada în cerințele de peisagistică. Se vor îngropa cablurile, se schimbă gardurile de lângă pasajul subteran, care au fost în proiectul european, și care sunt garduri de autostradă. Vor fi schimbate și aliniate în decor, ca să se armonizeze cu totul. Se schimbă și pavimentul, iar RAADPFL recuperează și mută în altă parte pavelele. Va fi frumos, va fi altceva”, a precizat Aurelia Filip, viceprimar al Craiovei.

Cum va arăta la final, rămâne surpriză. Indicațiile privind reamenajarea s-au dat direct de către primarul Olguța Vasilescu și, cel mai probabil, proiectul va fi prezentat de edil pe pagina sa de Facebook, așa cum deja i-a obișnuit pe craioveni.

Cert este că în momentul de față Craiova este un șantier deschis. La periferii se introduce apă și canal, iar pe marile bulevarde se introduc cablurile în subteran. Potrivit viceprimarului Filip,  pe Calea București, 1 Mai, Craiovița, cablurile sunt îngropate în casete. ”Ulterior, este prevăzută refacere totală în zonele unde s-a intervenit”, a mai precizat Rela Filip. 

Circulația auto se desfășoară în condiții de șantier, iar între intersecţia cu str. Mihai Viteazul şi intersecţia cu str. A.I. Cuza sunt restricții până pe 30 iulie. 

Adauga comentariu