Fotograful craiovean care suprinde animalele de companie în cele mai frumoase ipostaze. Laurențiu Nica își îmbină pasiunile în singurul studio foto pentru animale din Oltenia și printre puținele din țară. GALERIE FOTO

Laurențiu NIca are 33 de ani și este din Craiova. Talentat în arta fotografiei, Laurențiu iubește foarte mult și animalele. Și pentru că pe oameni reușește să îi surprindă în cele mai frumoase ipostaze și momente din viață de mai bine de mai bine de 12 ani, s-a gândit să aducă ceva nou pe piața din Craiova, să facă un studio de fotografie special pentru animalele de companie.


"În decembrie mi-a venit această idee, iar la începutul lunii ianuarie anul acesta i-am și dat drumul. Pentru că pe oameni îi fotografiez mereu la diferite evenimente, m-am gândit să aduc altceva în Craiova, un studio în care animalele de companie să fie în prim plan. M-am documentat, am văzut că în America de exemplu se face asta de foarte mult timp și am zis de ce nu?!", a declarat Laurentiu Nica.


Zis și făcut. Fotograful craiovean s-a apucat de amenajarea unui spațiu și cu tot cu lumini, decorațiuni, blițuri costurile s-au ridicat undeva la 6000 de lei și a fost gata studio-ul perfect pentru cei care vor să aibă cele mai frumoase aminitiri cu animăluțele lor de companie.


"A fost destul de greu la început și este și acum, așa cum se întâmplă de fiecare dată când apare ceva nou. Nu toată lumea este receptivă. Eu consider că fotografia profesională este oricum un serviciu de lux, iar oamenii nu sunt obișnuiți să apară ei în astfel de poze profesionale, cu atât mai puțin să plătească pentru animalele lor. Dar încep să arate interes, sună și câteva apeluri chiar se concretizează cu ședințe foto pentru animale", a adăugat Laurențiu.


Preț de aproximativ o oră animalele de companie care ajung în studio-ul lui Laurențiu se simt minunat. Sunt răsfățate, fotografiate în cele mai bune ipostaze, singure sau alături de stăpânii lor. Din ianuarie și până în prezent zeci de câni și pisici au trecut pragul studio-ului de fotografie. Fie că sunt dresate, fie că nu, Laurențiu știe să se descurce cu fiecare animăluț în parte.


"Ședința durează o oră și costă 250 de lei. Animalele de companie stau întodeauna alături de stăpâni la poze pentru a nu se simți străine. E o plăcere să lucrezi cu ele, mai ales că mie îmi plac foarte tare. Și eu am avut un câine, dar pentru că îmi lipsește timpul, îl am în grija părinților mei unde se imte foarte bine", mai spune fotograful craiovean.


Fotograful craiovean este singurul din Oltenia care se ocupă de fotografierea animalelor de companie, iar în țară mai sunt doar câteva astfel de studio-uri pentru patrupede.

Adauga comentariu