(FOTO/VIDEO) Ce MIZERIE au găsit comisarii de la ANPC în barurile și pub-urile din Centrul Vechi al Craiovei

Șapte restaurante/pub-uri/baruri din Centrul Vechi al Craiovei au fost închise de comisarii de la Autoritatea Națională pentrtu Protecția Consumatorilor, în urma unor controale în domeniul alimentației publice. Aceștia au dispus oprirea temporară a prestarii de servicii, până când administratorii remediază problemele. Controalele sunt încă în desfășurare. Potrivit reprezentanților ANPC, până în acest moment, comisarii CJPC Dolj au aplicat 15 amenzi contravenționale, în valoare totală de 137.000 lei și 7 avertismente, la care s-au adăugat mai multe măsuri complementare. Ziarul de Craiova a relatat, pe surse, despre acțiunea de la Craiova înainte ca informația să fie făcută publică

Conform comisarilor care au făcut controalele, printre cele mai importante nereguli s-au numărat produse și proceduri nesigure; lipsa elementelor de identificare și a datei de valabilitate de pe etichete; utilizarea veselei și a unor agregate frigorifice neigienizate, cu urme de rugină, prezența insectelor târâtoare în spațiul de depozitare; utilizarea unor mijloace de măsurare neomologate, practici comerciale incorecte, comercializarea unor produse cu data durabilității minimale depășită.

Unele dintre unitățile verificate nici nu aveau autorizație de funcționare emisă de Primărie, pentru prestarea serviciilor de alimentație publică.

Pe de altă parte, codul unic de înregistrare la registrul comerțului nu era afișat; cântarele metrologice utilizate nu erau verificate. De asemenea, deficiențe au fost găsite și în listele meniu cu privire la alergeni, gramaje, specificații referitoare la natura produsului (din produs decongelat). Materiile prime erau păstrate necorespunzător sau erau utilizate produse pe bază de grăsimi vegetale în locul ingredientului ”frișcă” menționat în listele meniu. Unele produse aveau starea termică necorespunzătoare, erau amestecate cu categorii diferite, în același spațiu frigorific.

În ceea ce privește spațiile și dotările din bucătărie, în unele nu exista fără spatiu de frig pentru refrigerare, pereții aveau mucegai și existau exfolieri ale tencuielii. Comisarii au mai găsit plafoane cu urme de infiltrații de apă, neigienizate și exfoliate. Personalul propriu nu avea vestiare și nici grupuri sanitare. 

 

 

Adauga comentariu