(Foto/Video) Convoiul de transporturi agabaritice a ajuns la Podari. Traficul pe DN56 este deviat pe o rută secundară

Traficul este dat peste cap la ieșirea/intrarea din și spre Craiova-Podari din cauza vehiculeleor cu gabarit depășit care au ajuns la destinația finală, respectiv fabrica Clariant din Podari, după ce ieri transporturile au plecat din portul Calafat. Date fiind dimensiunile utilajelor ieșirea din drumul național Craiova-Calafat și intrarea în zona fabricii se face lent. Se estimează că operațiunea va mai dura circa 2 ore.

Transporturile, patru la număr, au fost formate din câte două camioane fiecare, având lățimile de 5,30 metri, 5,33 metri, 5,45 metri, 5,52 metri și 5,60 metri, respectiv înălțimile de 6,10 metri, 6,25 metri, 6,45 metri, 6,50 metri, 6,52 metri, 6,73 metri și 6,80 metri.

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, circulația a fost deviată de pe DN56, pe o stradă secundară din localitatea Podari, însă traficul se desfășoară mai greoi. Poliția este prezentă și dirijează conducătorii auto.

Transporturi agabaritice s-au ținut lanț și în cursul anului trecut, cu destinația Clariant, Podari, unde se construiește o fabrică pentru producția de etanol celulozic din reziduuri agricole. Fabrica va avea o capacitate anuală de 50.000 de tone de etanol celulozic și va fi amplasată în Podari, în apropiere de Craiova, în partea de sud-vest a României. Firma a anunțat că investește peste 100 de milioane de euro în această primă fabrică sunliquid, iar proiectul primește o finanțare de peste 40 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, conform datelor publicate de firmă pe site-ul său web. Conform aceleiași surse, cu construcția fabricii sunt asociate peste 800 de locuri de muncă

Adauga comentariu