(FOTO/VIDEO) Culturi distruse de o nouă fisură a conductei de apă uzată a CET Craiova II

Conducta de transfer a apei uzate către depozitul de cenușă de la CET Craiova II a cedat din nou, iar apa care a refulat cu presiune prin fisuri a ajuns într-o cultură de porumb, dar și pe un teren pe care o familie de tineri cultiva căpșuni bio. ”Fenomenul nu e străin, din păcate, acestei zone din Bariera Vâlcii, nefiind prima dată când un incident de acest fel are loc”, spune cititorul care ne-a transmis informația însoțită de două filmulețe și fotografii din zona unde apa s-a scurs. 

”Suprafața afectată aparține unei familii de tineri fermieri a căror plantație de căpunșuni bio a fost inundată de cenușa transportată de conductele vechi, nereparate de ani de zile. Munca depusă in câțiva ani a fost distrusă de întreținerea defectuoasă a conductelor gestionate de Termo. Situația repetată, cât și norii de fum de la Termo și, adesea, cenușa transportată de vânt, fac ca această zonă sa fie una aproape nelocuibilă”, mai spune craioveanul.

Într-adevăr, locuitorii din Bariera Vâlcii, ca și cei din zona Termo Ișalnița, sunt exasperați de cenușa purtată de vânt. În ciuda numeroaselor reclamații și sesizări către autoritățile competente încă nu s-a găsit nicio soluție care să rezolve cauza, nu doar să amendeze efectul. Particulele poluante care se ridică în aer ajung să se împrăștie pe o distanță de până la 10 km. 

Revenind la conducta CET Craiova II, din cauza vechimii, aceasta cedează adesea. Ultima dată - cel puțin ultima dată când informația a fost aflată de presă - conducta a cedat în aprilie. Apa a țâșnit cu mare presiună, ridicându-se câțiva metri buni, ”arteziana” fiind vizibilă de pe Centura de Nord a Craiovei. Atunci, conducerea Termo II a precizat că apa a ajuns doar pe terenul proprietate a complexului, nefiind afectat decât un drum tehnologic.

Pentru situația recentă, însă, conducerea CET Craiova II nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere. 

 

 

Adauga comentariu