(Foto/Video) Cum arată acum și cum promite MTS că va arăta Ștrandul Tineretului din Craiova

Strandul Tineretului din Craiova, ”Laguna Albastră” așa cum îl cunosc craiovenii, va intra în proces de reabilitare, promite Ministerul Tineretului și Sportului. Prezentarea proiectului viitorului bazin a avut loc, astăzi, la Craiova, în prezența ministrului Ionuț Stroe, care a vizitat Sala ”Voința”, aflată deja în proces de reabilitare, și sediul CSM Craiova, care, de asemenea, e în lucrări de renovare și modernizare.

La Sala Voința (oficial „Matei Basarab”), lucrările, în valoare de 687.000 de lei includ de la acoperiș până la recondiționarea parchetului (+ tencuială & izolare termică pereți exteriori, tencuială pereți interiori, vopsire pereți interiori, reparații lambriu, reparații pardoseli, centrală termică), și investiții în echipamente sportive (coșuri de baschet, porți de handbal, fileu de volei, cort gonflabil personalizat pentru evenimente sportive și de tineret în exterior, suprafață modulară pentru evenimente sportive și de tineret);

În privința sediului CSM Craiova au loc reparații ample, de recondiționare, dar și dotarea sălilor de luptă, a celei de forță și a spațiilor de cazare, cu un buget de 770.752 de lei. În plus, bani sunt alocați și pentru dotarea unui HUB de ONG-uri, care va avea 8 încăperi, cu laptopuri, birouri, etajere, fotolii, scaune.

În privința reabilitării complete a ștrandului Tineretului, acesta se va face separat, prin Compania Națională de Investiții, și va avea, potrivit reprezentanților MTS, un buget ”de câteva milioane de euro”, dar care nu a fost stabilit deocamdată. 

Surpriza și cea mai importantă piesă din acest ansamblu de investiții este refacerea fostului ștrand al tineretului și, practic, refacerea lui din temelii. Vom avea un bazin de dimensiuni semi-olimpice, acoperit. La anul, vom realiza aici o investiție care se va ridica la câteva milioane de euro. Nu avem un bazin de mari dimensiuni acoperit în Craiova. Probabil va fi unul dintre cele mai moderne din țară, dar suntem condiționați puțin de spațiul pe care îl avem la dispoziție. Am început discuțiile cu cei de la Compania Națională de Investiții și, probabil, la anul, obiectivul va beneficia de pe urma acestei mari investiții. Este un concept ultra-modern - va fi deopotrivă un centru de agrement și un centru sportiv. Vrem să avem o bază sportivă care este utilă și marelui public, și pentru inițiere în performanță, antrenamente, dar și pentru înalta performanță și competiții. Practic este o investiție care va completa baza sportivă din Craiova”, a explicat Stroe.

Iată cum arată ștrandul în prezent și cum promite Ministerul că va arăta:

 

Adauga comentariu