(Foto/Video) Lucrările la drumul Craiova-Cetate, cu Bucovățu-nainte! În ce stadiu e proiectul de 50 de milioane de euro

Ambele asocieri de firme au reluat lucrul, luna aceasta, pe ambele loturi ale drumului județean 522 Craiova-Cetate, deși și în luna martie au mai avut loc mici intervenții. Cele mai complexe lucrări au loc pe primul tronson, în zona dealului Bucovăț, unde constructorii Domarcons SRL – Erpia SA au făcut stabilizări de teren, foraje și consolidări de mal. Potrivit președintelul Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, în această zonă lucrările se apropie de final și va urma partea cea mai grea: podul Bucovăț. Per total, gradul lucrărilor a depășit 40%, conform sursei menționate. 

Dincolo de neplăcerile din trafic, pentru că drumul a fost decopertat și există multe gropi, odată cu execuția intervențiilor la pod vor fi perioade în care se va circula pe un sens, culminânc cu o scurtă perioadă în care traficul va fi oprit pe tot podul și deviat pe altă zonă. Șeful administrației județene spune că va fi vorba de doar câteva zile, însă în funcție de testele de rezistență făcute asupra podului perioada se va prelungi cât va fi necesar. 

Din tronsonul de la Bucovăț mai sunt niște piloni de forat. Vorbim de partea de infrastructură rutieră, care e mai greoaie. Bucovățul, cu dealul, este cam pe final. Aici au fost lucrări de amploare ca structură de rezistență. Au fost foraje, consolidări de maluri. Din luna mai se va începe și cu asfaltarea. Urmează podul, care va avea o componentă destul de importantă și ca grad de dificultate, aici va fi greul. Vor urma niște forări la pilonii podului și probabil vom închide o perioadă circulația pe un sens”, apreciează Cosmin Vasile.

Termenul de execuție a întregii lucrări, de 17 luni de la demarare, care a început să se scurgă din luna iulie 2020, poate fi respectat, mai spune Vasile, în condițiile în care constructorii lucrează în ritm bun și nu găsesc probleme majore la structura podului Bucovăț.

Teoretic, la sfârșitul toamnei proiectul ar trebui finalizat. Constructorii se pot încadra dacă se mobilizează și nu întâmpină dificultăți la podul de peste Jiu. Acolo, sub piloni, vor mai fi niște teste de rezistență și este posibil să se dezechilibreze ritmul lucrărilor și să solicite prelungirea termenului”, a mai precizat președintele CJ Dolj pentru Ziarul de Craiova.

Potrivit acestuia, pe tronsonul dinspre Cetate se lucrează la poduri, unul aproape de Cetate, celălalt după Unirea spre Caraula, la infrastructura rutieră, casete de pod, la rigole și șanțuri.

Am fost și noi, ieri, în zona lucrărilor de pe dealul Bucovăț, în jurul orei 13.30. Utilajele și oamenii erau activi, se lucra intens.

În zona pădurii, din ce am observat, drumul s-a înălțat considerabil după turnarea straturilor de balast și piatră spartă. Ca să vă faceți o idee, priviți cât de jos au rămas stâlpii și copacii față de zona unde se lucrează în prezent. 

Tot ”din ochi” se poate observa, pe alocuri, că stratul de bitum are ba 5 cm, ba 25 de cm. Dar, nici noi nu suntem ingineri și nici lucrarea nu e finalizată. 

***

Lucrările pe ce le două loturi - Craiova - Bucovăț și până la Râpa Roșie, pe teritoriul satului Plopșor, iar celălalt de la Plopșor până la Cetate - se desfășoară în cadrul Proiectului „,Modernizarea DJ 552 Craiova – Mofleni – Bucovăţ – Terpeziţa – Sălcuţa – Vîrtop – Caraula – Cetate, km 4+200 – 71+771” și este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, având o valoare totală de 234.692.016,98 lei (49,6 milioane de euro). Din aceşti bani, 36 de milioane de euro reprezintă finanţarea europeană nerambursabilă, diferenţa fiind suportată de CJ Dolj dintr-un împrumut contractat anul trecut. 

Lucrările sunt efectuate pe lotul I de asocierea Domarcons SRL – Erpia SA, cu o ofertă de 99.988.882,75 lei, inclusiv TVA, și de asocierea Strade Bauunternehmung SRL – Condor Păduraru SRL – Hydrostroy AD, cu o ofertă de 99.382.303,21 lei, pentru cel de-al doilea tronson de 39,8 km.

Proiectul este unul complex, în care se vor face piste de biciclete, sunt realizate şapte intersecţii cu drumuri judeţene şi alte şapte cu drumuri comunale, plus 535 de accese la proprietăţi şi şapte parcări. Vor fi modernizate nouă poduri şi 31 de podeţe, alte 11 podeţe urmând să fie construite de la zero. În total, vor fi amenajate 14 staţii de autobuz, 21,3 km de trotuare noi şi 21,2 km de piste pentru biciclişti. “De asemenea, vor mai fi montate 797 de indicatoare rutiere, 12,5 km de parapeţi de protecţie, limitatoare de viteză şi vor fi amenajate zece treceri de pietoni cu alveole, marcaje transversale albe şi sisteme de alimentare fotovoltaică.

Adauga comentariu