(Foto/Video) O mașină a luat foc în parcarea unui bloc din 1 Mai. În aceeași zonă au mai ars alte patru mașini în urmă cu doi ani

Pompierii craioveni au intervenit în această dimineață cu o autospecială cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism parcat în zona blocului S18 din Cartierul 1 Mai. Conform reprezentanților ISU Dolj, un vecin de-ai proprietarului mașinii a observat că iese fum. Cei doi au încercat să oprească focul folosindu-se de extinctoare de incendiu. Nimeni nu a fost rănit. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al pompierilor, flacăra a apărut la compartimentul motor, unde au ars mase plastice. Cauza probabilă a incendiului este un scurtcircuit electric.

După incident, majoritatea proprietarilor de mașini din parcarea respectivă au hotărât să le mute.

Interesant este că, în urmă cu fix doi ani, alte patru mașini au luat foc în aceeași zonă. Unul dintre autoturisme, parcat în faţa unui bloc, a fost cuprins de flăcări în jurul orei 3.30. Flăcările s-au extins cu repeziciune la alte trei maşini aflate în apropiere. Și atunci s-a stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric (cablu electric izolat necorespunzător). 

„Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la patru autoturisme aflate în parcare în zona cartier 1 Mai. La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la compartimentul motor şi habitaclu al primului autoturism de la care a pornit incendiul, iar cele 3 autoturisme, parcate în apropierea acestuia, au fost afectate de incendiu. În urma incendiului a ars primul autoturism în proporţie de aproximativ 90%, două în proporţie de aproximativ 80 % şi unul în proporţie de aproximativ 10 %. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric“, anunţă ISU Dolj pe 12 februarie 2020.

Foto: Nae Motorină

Adauga comentariu