Freaks Dance Company îi învață pe copiii cu dizabilități să danseze. Singura companie de dans din Oltenia oferă cursuri gratuite

În pași de dans spre o copilărie fericită și fără discriminări, împreună cu Freaks Dance Company, singura companie de dans din Oltenia, coordonată de șase tineri cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani. 

Pentru a dezvolta un adevărat centru, cei de la  Freaks colaborează din 2018, cu Clubul de Dans Sportiv Rhythm, condus de antrenorul Lucian Velica. 

 

“La inițiativa domnului antrenor, am început să conturăm ideea unor cursuri de dans speciale pentru persoanele cu dizabilități mintale (intelectuale, cognitive, de învățare), fizice, senzoriale sau de alta natura (copii care suferă de autism și sindromul down)”, a precizat Sorin Gogosoiu, managerul Freaks.

 

De altfel, cursurile sunt gratuite, iar reacțiile primite în urma anunțului au fost pozitive. Peste 10 persoane s-au înscris în primele două zile. 

 

“Ideea care a stat la baza dezvoltării acestor grupe a fost că oamenii cu posibilități fizice limitate să poată sa experimenteze acel moment de a fi împreună, și de a se simții că sunt egali, prin dans și prin miscare”, a adăugat managerul Freaks, Sorin.

 

Până in prezent au fost înscriși copii cu vârste cuprinse între 5-13 ani, însă dacă o să fie diferența de vârstă prea mare, se va face și o a doua grupă. Cursurile sunt pentru toate persoanele cu dizabilități, indiferent de vârstă.

Adauga comentariu