Fricțiunea de cenzură

Am avut, din nou, moțiune de de cenzură. Sau mențiune de cenzură. Sau micțiune de cenzură.

Indiferent cine a câștigat, important e că poporul român a pierdut, din nou. Situație în care poporul se simte foarte confortabil. Starea de eternă victimă. Ca femeia bătută care se întoarce la agresor: știe că o să și-o ia din nou, dar e „băiat bun”.

Am avut, din nou, moțiune de cenzură. Sau chestiune de cenzură? Până la urmă, fiecare român a avut ce a vrut mușchiul lui. Oricum, spiritul nostru e mai cenzurat ca niciodată.

Să vedem ce moțiuni au avut diverse pături sociale. Că, la cât s-au scumpit utilitățile, trebuie să mai tragem o pătură pe noi.

Panică printre divele de pe Instagram, unde s-a așteptat, cu sufletul de plastic la gura botoxată, votul pentru loțiunea de cenzură. „Vor să ne interzică, pentru că le ie ciudă că suntem frumoase!”, a declarat o influensăriță. Guvernul brunetelor a căzut, iar blondele și roșcatele trebuie să vină cu o propunere de premier. Favorită e o pițipoancă despre care nu se mai știe dacă e om sau operație estetică.

În industria farmecelor s-a votat poțiunea de cenzură. Opoziția a acuzat Guvernul de dezlegare la gură și i-a blestemat pe miniștri să n-aibă noroc șapte generații de acum înainte.

Cu toate acestea, poțiunea de cenzură nu a trecut, iar Guvernul a blestemat Opoziția să-i moară de fiecare dată la intrare. Sau la ieșire, după posibilități.

În fața blocului s-a votat ficțiunea de cenzură. Încă de la primele ore ale dimineții, Opoziția s-a strâns pe bănci și a început ședința. Ficțiunea de cenzură, intitulată „Hoții de la întreținere”, a provocat dezbateri aprinse, mai mulți vecini fiind gata să se ia la bătaie. Vasile de la cinci a acuzat-o pe Mărioara de la trei că sabotează guvernarea, spionând pe vizor și furnizând informații extrem de prețioase Opoziției. Mărioara s-a abținut de la comentarii, dar nu-l va uita pe Vasile, care va rămâne fără porția de zacuscă.

Ficțiunea de cenzură a trecut, dar problemele în bloc rămân. Cine își va asuma responsabilitatea guvernării? Toți politicienii din bloc sunt niște neserioși, că de aia sunt politicieni.

Reacțiunea de cenzură nici măcar n-a ajuns la vot, că inițiatorii ei erau fie pe la proteste, fie la terapie intensivă.

În fine, un susținător al națiunii de cenzură a declarat, după mai multe pahare de fisiune de cenzură care i-au întunecat rațiunea de cenzură:

“Trece, nu trece, semințele același gust are.”

Guvernul a picat. Trăiască micțiunea de cenzură!

Adauga comentariu