GALERIE FOTO Au început lucrările pentru montarea cantarelor pentru tiruri în vama Calafat. Traficul în zona este îngreunat

Se efectuează lucrări pentru montarea a 4 sisteme de cântărire în mers a tirurilor care tranziteaza punctul de trecere a fronierei româno – bulgare, Calafat-Vidin.

Punctul de trecere a frontierei de la Cafalat era singura din Dolj care nu deținea astfel de cantare și nu de puține ori transportatorii alegea aceasta ruta pentru a fi scutiți de taxele aferente.

Conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, Bogdan Bratu a făcut demersuri pentru montarea acestor cantare care vor aduce implicit și bani mai mulți la bugetul de stat.

Lucrările se desfășoară, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din România pentru ca vor fi montate câte doua sisteme de cântărire pe fiecare Sens de mers.

"Până la sfârșitul lunii iunie, pentru desfășurarea în bune condiții a lucrărilor, circulația vehiculelor de transport marfă se va desfășura deviat pe benzile paralele, destinate anterior doar circulației autoturismelor.Astfel, în aceste condiții, există posibilitatea creșterii în anumite intervale orare a timpilor de așteptare în zona de control și în cea adiacentă, în special pe sensul de ieșire din România", informează conducerea CNAIR.

Adauga comentariu