(GALERIE FOTO) Cât de prost crescuți sunt craiovenii? Aruncă coji de semințe și chiștoace pe jos, beau în public, își plimbă câinii la locurile de joacă și nu strâng resturile acestora

O amplă campanie de prevenție a avut loc pe parcursul săptămânii trecute și a fost pusă în practică de către polițiștii locali. Aceștia nu au dat amenzi pentru neregulile surprinse, dar au dat avertismente verbale și scrise pentru a le bate obrazul contravenienților.

Acțiunea a scos la iveală faptul că mii de craioveni nu au habar de simțul civic. Mai mult decât atât, aceștia ignoră cu bună știință regulile bunului simț. 

„Au fost aplicate 2092 avertismente verbale și scrise pentru aruncarea cojilor de semințe, a chiștoacelor de țigări și a altor obiecte pe domeniul public, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, apelarea in mod repetat la mila cetățenilor de catre o persoana apta de munca, precum si determinarea minorilor la savarsirea unor astfel de fapte, fumatul în incinta locurilor de joacă și în incinta unităților de învățământ, tulburarea liniștii publice în zona blocurilor de locuințe colective, plimbarea câinilor în incinta locurilor de joacă sau fără ca deținătorul să aibă asupra sa obiectele necesare curățării domeniului public, folosirea echipamentelor aflate în incinta locurilor de joacă în mod neadecvat sau de către persoane ce nu se încadrează în limita de vârstă afișată, lipirea de afișe publicitare în alte locuri decât cele special amenajate, călătoria cu mijloacele de transport public în comun fără a deține tichet valabil de călătorie, desfășurarea de comerț fără a deține autorizațiile/acordurile prevăzute de lege, fumatul de către taximetriști în incinta autoturismului, nerespectarea stațiilor taxi și a locurilor amenajate pentru mașinile echipate taxi de către conducătorii acestora, nerespectarea semnificațiilor semnelor rutiere privind oprirea interzisă și staționarea interzisă și traversarea străzii prin locuri nepermise”, au comunicat reprezentanții Poliției Locale Craiova.

În total, în săptămâna 18-24 martie, polițiștii locali au purtat discuții cu peste 3.200 de persoane, în urma cărora au fost aplicate 1.869 avertismente verbale și 223 avertismente scrise. 

„Facem precizarea că acțiunea de prevenire s-a desfășurat pe parcursul unei întregi săptămâni, Poliția Locală a Municipiului Craiova fiind prima instituție de acest gen ce desfășoară actiuni/activități cu scop preventiv, educativ și informațional pe o perioadă de timp atât de mare”, au mai menționat reprezentanții instituției. 

 

 

Adauga comentariu