GALERIE FOTO. Drum comunal, reabilitat cu bani europeni, arată ca după un bombardament. Asfaltul este distrus și ciuruit de gropi

Un drum de legătură între Bucovăț-Craiova, care ar putea fi o centură ocolitoare a orașului, arată ca după un bombardament. Chit că în zonă se efectuează trageri ale MAPN, iar drumul este închis periodic, acesta este ca după război. La propriu. Asfaltul a dispărut deja, iar în locul lui și-au făcut apariția gropile. Deși în 2014 acest drum a fost reabilitat pe fonduri europene, iar la doi ani, în 2016, constructorul a revenit la Bucovăț pentru a-l repara, drumul fiind în garanție la acea vreme, astăzi nu mai e ca nou.

Legătura rutieră între Bucovăț și Podari a suferit o reparație în 2016, după doi ani de la recepția finală. Partea de la Podari este ca nouă, reabilitată cu bani din bugetul local, iar cea de la Bucovăț încă așteaptă să fie modernizată.

Primarul de la Podari, Petre Prodileanu , nu-și aduce exact aminte dacă drumul a fost făcut cu bani europeni, pentru că la acea vreme era alt edil la conducere.

”Partea noastră a fost reabilitată în urmă cu cinci ani, cu bani din bugetul local. Nu-mi aduc aminte dacă drumul acesta a fost făcut și cu fonduri europene”, ne-a spus primarul.

Drumul este unul de exploatare și aparține de Bucovăț. Ziarul de Craiova a luat legătura cu edilul care ne-a explicat problema acestui drum.

”Prin 2014, când nu eram eu primar, a fost făcut cu fonduri europene, drumul de la Bucovăț-Palilula-Podari. Cei de la Podari l-au reabilitat cu bani din bugetul local. Când o să avem posibilitatea, o să-l refacem și noi. Deocamdată avem proiecte în interiorul localității, avem nevoie de 11 km de asfalt. Am calculat cât ne-ar costa să reabilităm acel drum și este foarte scump, sute de mii de euro. Este vorba de doar 3,2 km de drum”, a precizat primarul de la Bucovăț, Tuță Marius.

Cât despre activitatea MAPN din acea zonă, acolo au loc periodic trageri, în zona pădurii limitrofe. De fiecare dată Primăria Bucovăț este înștiințată, iar reprezentanții instituției fac un anunț pentru ca locuitorii să știe despre ce este vorba și să evite acel drum. Totodată, în zilele când se fac trageri în poligonul de instrucție, doi sau trei angajați ai MAPN păzesc drumul, iar niciun localnic nu are voie să meargă pe acea rută ocolitoare.

 

Adauga comentariu