GALERIE FOTO. Mormanele de resturi menajere și bălăriile se vând la pachet cu terenul de sute de mii de euro. Proprietatea care se transformă încet-încet într-o imensă groapă de gunoi

Un teren privat de sute de mii de euro a devenit ”groapa” de gunoi a unui cartier întreg. Nu se știe cine și cum își aruncă deșeurile menajere pe acel spațiu privat, însă cert este că mormanele de gunoi se înmulțesc pe zi ce trece, spre deranjul celor care stau în apropiere.

Este vorba de un teren intravilan de aproximativ 380.000 de euro, pus la vânzare pe un site, plin de resturi menajere, animale moarte sau tone de moloz. Suprafața respectivă se află în Bariera Vâlcii, pe Aleea 3. Vecinii se plâng de mirosul îngrozitor, dar și de gunoaiele împrăștiat. Este cazul unui craiovean care și-a cumpărat un teren, exact lângă ”groapa” de gunoi. Bărbatul este deranjat de mizeria care poluează suprafața mare de teren. Deși este proprietate privată, iar instituțiile publice nu pot interveni, craioveanul și-a încercat norocul și a trimis solicitări către SC Salubritate Craiova, în speranța că poate-poate scapă de deșeurile care au împânzit întreaga zonă. În încercările lui de a se face curat cu orice preț, Alexandru a întâmpinat doar obstacole.

Reprezentanții SC Salubritate au răspuns solicitării făcute de jurnaliștii de la Ziarul de Craiova. Aceștia au stabilit că terenul se află în proprietate privată, iar proprietarul este de negăsit.

”Se pare că este vorba despre o persoană juridică aflată în insolvență, însă este dificil demersul nostru, având în vedere schimbările succesive de proprietari. În această zonă am organizat, de-a lungul timpului, acțiuni de supraveghere, prin Serviciul Corp Control, însă fenomenul abandonării gunoiului în această zonă nu a fost stopat. Chiar ieri am constatat, la sesizarea unui locuitor al zonei, că au fost aruncate recent, în cantități mari, deșeuri textile provenite, probabil, de la un agent economic care comercializează îmbrăcăminte și încălțăminte second hand. Precizăm faptul că societatea noastră poate acționa pentru ridicarea acestui gunoi, aflat pe un teren privat, doar contra cost, în baza unei comenzi” a declarat Cristina Ghenea, purtătorul de cuvânt.

Proprietarul rămâne necunoscut, iar de acel teren se ocupă un consultant pentru bănci pe credite neperformante. Am sunat la numărul afișat în anunțul vânzării și-am aflat că ”doar dacă ne place terenul” vom intra în legătură directă cu proprietarul acestuia. 

”Din păcate, să știți că se vinde exact așa cum este, nu se mai face nimic pe el. Proprietarul îl dă așa cum e, nu debarasează nimic, vinde terenul așa cum este”, ne spune consultanta.

Mai exact, terenul de sute de mii de euro se va vinde cu gunoi cu tot.  Cine-l cumpără trebuie să și-l curețe.

 

Adauga comentariu