(Galerie Foto/Video) Campionii României s-au întâlnit la Craiova, invitați la inaugurarea Stadionului de Atletism. Printre ei și Olguța Vasilescu

Toate marile nume ale atletismului românesc s-au reunit, astăzi, la Craiova, la inaugurarea arenei de atletism. Gabriela Szabo, Doina Melinte, Maricica Puică, Violeta Beclea, Marian Oprea, Ilie Floroiu, Natalia Andrei și Cristiana Cojocaru au salutat finalizarea singurului stadion din România dedicat exlusiv atletismului. Foștii sportivi s-au arătat extrem de fericiți să se revadă. Cu fețele acoperite de măști, nu au ezitat, totuși să se îmbrățișeze și să se complimenteze reciproc pentru ținuta fizică de invidiat pe care încă o au.

Respectând normele de prevenție anti-Covid, evenimentul s-a desfășurat cu începere de la ora 17.00. Deschiderea a fost făcută de Filarmonica Oltenia, care a intonat Imnul de stat. Primarul în exercițiu, Mihail Genoiu, a fost cel care a luat primul cuvântul, urmat fiind de Olguța Vasilescu, invitată să vorbească și prezentată drept inițiatoarea proiectului. Fostul primar al Craiovei și candidat la alegerile din acest an, Vasilescu a avut asigurat un loc la ”prezidiu”, între vedetele atletismului și președinții Federației Române de Atletism și Comitetului Olimpic Sportiv Român. Izul politic s-a simțit și în primele rânduri asigurate... spectatorilor. Printre ei, soțul Olguței Vasilescu, Claudiu Manda, și el un practicant al acestui sport, dar și candidatul PSD la Consiliul Județean Dolj, Cosmin Vasile, și alte figuri din același partid politic. Pe scurt, pesediștii au monopolizat evenimentul.  

Reamintim că banii pentru ridicarea acestei construcții, circa 46 de milioane de lei (9 milioane de euro), au fost ridicați din bugetul Primăriei Craiova. Arena era gata deja de ceva vreme, însă abia acum autoritățile au găsit momentul potrivit să o prezinte și să o deschidă oficial.

 

 

Adauga comentariu